САЩ отбелязват днес своя национален празник. На този ден през

...
САЩ отбелязват днес своя национален празник. На този ден през
Коментари Харесай

САЩ отбелязват днес своя национален празник

САЩ означават през днешния ден своя народен празник. На този ден през 1776 година Конгресът ратифицира Декларацията за независимостта. С нея публично се афишира отделянето на 13-те колонии от властта на Британската империя, а през 1870 -а Конгресът афишира 4 юли за федерален празник. Американците честват със събития навън и събирания на другари и фамилии.

Хаос по летищата

За Деня на независимостта на доста летища в Съединени американски щати настъпи безпорядък заради скупчване на пасажери. Отменяха се полети, обстановката се усложнява в допълнение от високите цени на горивата.

Почти 15 000 анулирани полета в празничните почивни дни. В петък, първия от най-натоварените преди Деня на независимостта повече от 2,46 милиона души са минали през летищата в Съединени американски щати.

Пътуванията се завръщат към естественото равнище, само че самолетните компании не наподобява да имат подготвеност за това. След пандемията това е рекорден брой пътуващи за един ден и отстранени от графика 50 полета единствено на " Юнайтед еърлайнс " на летище Нюарк заради ремонт на летището и дефицит на личен състав. Но отстранените, анулирани полети и закъснения не са единствено там и не засягат единствено вътрешните линии.

На интернационалното летище " Джон Ф. Кенеди " в Ню Йорк единствено в събота - със забавяне са били 36 % от излитанията или общо 247 полета.

Нарастващо търсене против дефицит на личен състав, високи цени на горивата и безпорядък по летищата. Така наподобява картината сега. И до момента в който самолетните компании хвърлят виновността за проблемите с личния състав върху Федералната авиационна администрация, от Администрацията споделят, че фирмите не могат да се оправдават с това, откакто са получили десетките милиарди долари за стимулиране, а до момента в който те си трансферират виновността пасажерите не престават да чакат по летищата, съобщи БНР.

Във Вашингтон се чакат тапи и закъснения на метрото

В страната обичайно се чакат паради и заря, като в американската столица ще се състоят и събития, които бяха отменяни през миналите две години поради пандемията от Covid-19.

Във Вашингтон упованията са за голям брой хора, тапи и големи закъснения на метрото. Освен дребните паради по региони, тук при започване на деня ще се организира и Националният церемониал за Деня на независимостта, както и фестивал.

В следобедните часове е завръщането на концерта A Capitol Fourth на западната поляна на Капитолия. Очаква се регионът от Капитолия от Мемориала на Линкълн да е изпълнен с хора, като се планува специфичен пропускателен режим и затворени зони. Фойерверките, които се чака да са към 20 минути са планувани за малко след 9 вечерта локално време.

Президентът Джо Байдън по стратегия се връща във Вашингтон от Кемп Дейвид в следобедните часове, като той дружно с първата дама ще е хазаин в Белия дом на барбекю за военнослужещи и техните фамилии.

Това ще е вторият 4 юли за Байдън в ролята му на президент в една значима за него година, през която са междинните избори. През ноември американците гласоподават за Конгрес. На вота ще се гледа и като оценка на ръководството на Байдън с опция за загуби за партията му. Демократите може да пострадат, поради одобряваните със смесени усеща подхванати от Байдън стъпки за справяне с провокации като инфлацията и събития на интернационалната сцена като изтеглянето на американските войски от Афганистан.

Според допитване на Associated Press-NORC Center for Public Affairs Research рейтингът на президента е 39 % спрямо 59 % преди година.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР