САЩ остават готови за дипломация и диалог със Северна Корея,

...
САЩ остават готови за дипломация и диалог със Северна Корея,
Коментари Харесай

САЩ остават готови за преговори със Северна Корея

Съединени американски щати остават подготвени за дипломация и разговор със Северна Корея, макар осъществените от страната сполучливи тествания на крилати ракети, които съгласно Вашингтон заплашват съдружниците му в района, съобщи организация Йонхап.

Карин Жан-Пиер, асистент говорителка на Белия дом, добави, че предлагането на Съединени американски щати за среща на всички места и когато и да е остава непроменено. Тя направи това изказване на борда на президентския аероплан, на път към Айдахо, където президентът Джо Байдън направи изказвания за горските пожари.

" Оставаме подготвени да седнем и да беседваме с КНДР за нашата цел - цялостна денуклеаризация на Корейския полуостров ", акцентира тя, употребявайки формалното име на Северна Корея.

Командването на Съединени американски щати за Индийско-тихоокеанския район съобщи, че осъщественото през уикенда тестване на ракети с огромен обхват акцентира опасността, която Пхенян съставлява за други страни от района, в това число Южна Корея, напомня Йонхап.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР