САЩ одобриха продажбата за Полша на 32 от най-новите военни

...
САЩ одобриха продажбата за Полша на 32 от най-новите военни
Коментари Харесай

Официално: САЩ ще въоръжат Полша с 32 самолета F-35

Съединени американски щати утвърдиха продажбата за Полша на 32 от най-новите военни самолети F-35 на стойност 6,5 милиарда $, заяви Пентагонът.

Според съществуващата процедура продажбата е утвърдена от Държавния департамент, а Агенцията за съдействие в региона на сигурността и защитата в Пентагона оповестява за това.

"Продажбата ще помогне на задачите на външната политика и националната сигурност на Съединени американски щати. Тя ще усъвършенства сигурността на съдружника в НАТО ", се споделя в отчета.

"Предложената продажба на F-35 ще даде на Полша забележителен защитителен капацитет за отбиване на експанзията в района и гарантиране на правилото на оперативна съгласуемост с въоръжените сили на Съединени американски щати ", сподели Пентагонът.

Предполага се, че F-35 ще размени руските самолети Миг-29 и Су-22, а Пентагонът чака Варшава да няма усложнения с консолидираното на новия аероплан във въоръжените си сили.

По-рано президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи вероятната продажба на американски самолети на Полша.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР