САЩ обявиха освобождаването на рекорден обем петрол от стратегическия резерв

...
САЩ обявиха освобождаването на рекорден обем петрол от стратегическия резерв
Коментари Харесай

САЩ пуснаха рекорден обем петрол от стратегическия си резерв

САЩ оповестиха освобождението на рекорден размер нефт от стратегическия запас на страната за месец март без консултация с сътрудниците на Международната организация по енергетика (МАЕ), оповестява БГНЕС, базирайки се

На 31 март Съединени американски щати оповестиха, че ще освободят 180 милиона барела от запаса, или по един милион на ден, с цел да понижат растящите световни цени на силата и да решат казуса с понижените доставки на съветски нефт след нашествието в Украйна. Това не беше посрещнато задушевно от членовете на МАЕ и след дълги договаряния беше контрактувано да бъдат отпуснати 60 млн. барела нефт в допълнение от страните-членки на МАЕ отвън Съединени американски щати. Това обаче не беше задоволително съгласно американците, които желаеха най-малко двойно по-голям размер.

Едностранните ходове на Вашингтон за решение на проблемите с световните доставки или цените рискуват да подкопаят връзките на Съединени американски щати с МАЕ, тормозят се специалисти, които настояват, че президентът на Съединени американски щати Джо Байдън употребява стратегическия петролен запас за ограничение на вътрешната инфлация по политически аргументи, вместо да пази страните-потребители от световни спирания на доставките.

Министерството на енергетиката на Съединени американски щати съобщи, че Съединените щати са били в "чести контакти " с МАЕ и нейните държави-членки по въпросите на енергийната сигурност, само че потвърдиха, че решението им да пуснат петрола е "независимо " от МАЕ.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР