САЩ обявиха нови санкции срещу руски финансови институции, както и

...
САЩ обявиха нови санкции срещу руски финансови институции, както и
Коментари Харесай

САЩ обявиха нови санкции срещу руски финансови институции и представители на Кремъл

САЩ оповестиха нови наказания против съветски финансови институции, както и против представители на Кремъл и членове на техните фамилии, а Европейската комисия предложи възбрана за вноса на съветски въглища, предадоха международните организации. Действията на западните съдружници бяха подхванати на фона на увеличаващите се обвинявания против Москва в осъществяване на военни закононарушения в Украйна.

Белият дом сподели, че глобите ще обиден най-голямата съветска финансова институция " Сбербанк " и втората по величина частна банка в Русия " Алфа банк ". Санкциите замразяват всичките им активи, които са свързани с американската финансова система, и не разрешават на американски жители да влизат в бизнес връзки с тези банки, показва ДПА.

Новите наказания засягат и двете пълнолетни дъщери на президента Владимир Путин, брачната половинка на външния министър Сергей Лавров, премиера Михаил Мишустин, както и заместник-председателя на съветския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев.

" Тези лица са забогатели за сметка на съветския народ. Някои от тях носят отговорност за това, че оказват поддръжка за войната на Путин в Украйна. Ние прекъсваме достъпа им до американската финансова система и замразяваме всички активи, които държат в Съединени американски щати ", се споделя в изказване на Белия дом.

Освен това през вчерашния ден американското министерство на финансите предприе дейности за блокиране на всевъзможни заплащания на съветския държавен дълг в щатски долари от сметки в американски финансови институции, отбелязва Асошиейтед прес. Съединени американски щати и западните съдружници възнамеряват и налагането на възбрана за нови вложения в Русия.

Президентът Джо Байдън съобщи, че днешните наказания са свързани с разкритията за зверствата в украинския град Буча. " Бях явен, че Русия неотложно ще заплати сериозна цена за зверствата в Буча ", написа той в " Туитър ".

Междувременно Европейската комисия предложи възбрана на вноса на въглища от Русия, съобщи Асошиейтед прес.
Ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел сподели, че енергетиката е ключът към военните каси на президентът Путин.
" От началото на войната всеки ден плащаме на Путин по един милиард евро за силата, която ни доставя. Дали сме му 35 милиарда евро. Сравнете това с единия милиард, който отпуснахме на Украйна под формата на въоръжение ", сподели Борел.
Това е петият следващ пакет от наказания на Европейски Съюз против Русия. Той може да бъде признат още през днешния ден, в случай че бъде подсилен единомислещо от всички 27 страни, отбелязва АП.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР