САЩ обявиха нови санкции срещу български граждани, като сред санкционираните

...
САЩ обявиха нови санкции срещу български граждани, като сред санкционираните
Коментари Харесай

САЩ санкционираха още българи, сред които Владислав Горанов, Румен Овчаров и Николай Малинов

САЩ оповестиха нови наказания против български жители, като измежду глобените са някогашният финансов министър от времето на ГЕРБ Владислав Горанов, някогашният министър на енергетиката Румен Овчаров, някогашни членове на борда на АЕЦ " Козлодуй " и ръководителя на придвижване " Русофили " Николай Малинов.

Това стана в наличието в София на Джим О`Брайън, началник на Офиса за съгласуване на глобите в Държавния департамент на Съединени американски щати.

Това е второто сходно обозначаване,.

" Дневник " следи онлайн детайлностите и реакциите на новината.
На живо
 Костадин Паскалев
© Юлия Лазарова

Костадин Паскалев

" Ами да ни е честито! " Така Костадин Паскалев, член на Националния съвет на Българска социалистическа партия, разяснява пред Би Ти Ви наличието в листата със глобени Румен Овчаров.

Определи ги като един от най-ярките поддръжници на водача Корнелия Нинова. Каза, че няма да разяснява тематиката, тъй като не му е специалонст, само че уточни, че е много показателно и много трагично за страната, че има хора, които " по някакъв метод са забогатели не доста правилно.

 Румен Овчаров
© Анелия Николова

Румен Овчаров

Румен Овчаров е някогашен депутат, някогашен върховен партиен функционер в Българската социалистическа партия (БСП), сега член на Националния съвет на Българска социалистическа партия. Той е бил министър на енергетиката в държавното управление на Жан Виденов (1995-1997). През 1999 година е кандидат-кмет на Българска социалистическа партия в София, само че губи от Стефан Софиянски. През август 2005 година става министър на енергетиката в държавното управление на Сергей Станишев, известно като ръководство на Тройната коалиция.

През 2007 година избухва скандал за корупция в държавното управление - твърди се, че има опит за скрита приватизация на " Булгартабак ", и Станишев приема оставката на Овчаров. Уволнени са и зам.-министърът на бедствията и повредите Делян Пеевски и зам.-министърът на стопанската система Корнелия Нинова. Овчаров е основен воин и на абсурда, обвързван с " Топлофикация - София ", прочут като " Р. Овч. ".

В документа, с който се обябява санкционирането му, се твърди: " Многократно е взел участие в корупционни контракти в областта на енергетиката с съветски енергийни компании, получавайки подкупи и други облаги в подмяна на контракти с закрепена цена за съветски газ и нуклеарно гориво и контракти за поддръжка на АЕЦ " Козлодуй ". Получил е повече от 5 милиона евро в сметки в офшорни банки, откогато е бил министър на енергетиката. Овчаров, Николов и Генов са координирали между тях вземането на комисиони посредством корупционно пренасочване на договорите за услуги за АЕЦ " Козлодуй " към личните си бизнес ползи, заобикаляйки контрола на българските органи посредством офшорно ръководство. Произтичащите от тези корупционни контракти бизнес договорености са траяли най-малко до 2020 година, когато бизнесите, подкрепяни от Овчаров, печелят контракт за услуги с АЕЦ " Козлодуй " и му дават част от приходите. "

Подробности очаквайте по-късно на.

 Херо Мустафа
© bTV

Херо Мустафа

Една доста дребна група сътвори [в България] система, която обогатява олигархичната класа и завладява държавните запаси ", в България и бизнес средата с невижданото присъединяване на всички водещи търговско-промишлени сдружения на задграничния бизнес в страната.

" Администрацията ни глоби трима българи по Глобалния закон " Магнитски " и забрани влизането в страната на шестима поради корупция. И какво последва? Нито един от тях не бе подложен на критика обществено поради корупция. Никой от тях не е наказан в България за закононарушения. Никой даже не е осъден административно или уволнен от поста си ", сподели още тя на форума.

 Какво се споделя в изказването на Съединени американски щати за глобите

" Днес Службата за надзор на задграничните активи (OFAC) на Министерството на финансите на Съединени американски щати наложи наказания на пет сегашни или някогашни длъжностни лица от България - Румен Овчаров (Овчаров), Александър Христов Николов (Николов), Иван Генов (Генов), Николай Малинов (Малинов) и Владислав Горанов (Горанов) - за тяхното необятно присъединяване в корупционна активност в България ", се в изказването, с което Съединени американски щати оповестяват за новите санкци по световния закон " Магнитски ".

То е озаглавено " Министерството на финансите на Съединени американски щати глоби корумпирани лица от елита на целия политически набор в България ". От текста се схваща, че днешната мярка е продължение на глобите против Пеевски, Божков и Желязков през 2021 година Посочва се, че в затвърждаване на ограниченията от 2021 година към тях през днешния ден се причисли Англия.

OFAC също по този начин наложи мярка на четири юридически лица, притежавани или следени от Малинов, както и сдружение, притежавано или следено от Горанов. Мерките по отношение на тези физически и юридически лица се постановат въз основа на Указ 13818, който надгражда и ползва Глобалния закон " Магнитски " за отговорност при нарушение на правата на индивида и под чието деяние попадат участниците в съществени нарушавания на правата на индивида и корупция по целия свят ",

Брайън Нелсън, подсекретар на Министерството на финансите по въпросите на тероризма и финансовото разузнаване, е представен с думите:
" Действията, осветлени през днешния ден, обгръщат разнообразни политически партии и държавни управления, което демонстрира незабавната нужда от разграждане на мрежите, които в продължение на години са възпроизвеждали противозаконни действия, изключително в енергийния бранш. Корупцията ограбва българския народ със стотици милиони долари и попречва вложенията и икономическия напредък на страната. "



Санкционирани от Съединените щати са петима български жители:

Владислав Горанов, някогашен финансов министър;
Румен Овчаров, някогашен министър на енергетиката;
Иван Генов, някогашен народен представител от БСП;
Александър Николов, член на съвета на шефовете и заместник-изпълнителен шеф на АЕЦ " Козлодуй "
Николай Малинов, ръководител на придвижване " Русофили "


Съединени американски щати оповестиха нови наказания против лица в България. Това стана по време на полемика в София с присъединяване на Джим О`Брайън, началник на Офиса за съгласуване на глобите в Държавния департамент на Съединени американски щати.

До момента с наложени наказания от Съединени американски щати са Делян Пеевски, Васил Божков, Илко Желязков, Александър Манолев, Петър Харалампиев и Красимир Томов (на 2 юни 2021 г.) и Съдия Андон Миталов от Специализирания углавен съд (на 5 февруари 2020 г.). Наложени са и ограничаващи ограничения против 64 компании и организации, свързани с Васил Божков и Делян Пеевски.

Ключови думи към публикацията:
Още по тематаОще от България  Какво се споделя в изявле </div>

</article>
<style>
.youtube{
  width:100%;height:500px;
}
@media only screen and (max-width: 600px) {
.youtube {
    height:250px;
  }
}
</style>
<div style=Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР