САЩ обяви, че повече от дузина новозабелязани руски самолети доставени

...
САЩ обяви, че повече от дузина новозабелязани руски самолети доставени
Коментари Харесай

САЩ: Пребоядисани руски изтребители са доставени на Хафтар

САЩ разгласи, че повече от дузина новозабелязани съветски самолети доставени в авиобаза в Либия в поддръжка на Халифа Хафтар, оповестяват американското военно командване в Африка (Africom) и " Анадолу ".

" През няколко дни през май съветските изтребители МиГ-29 и СУ-24 излетяха от Русия. По това време всички самолети имат маркировка на военновъздушните сили на Руската федерация. След като кацат в авиобаза Хмеймин в Сирия, МиГ-29 са пребоядисани и се появяват без национална маркировка ", разяснява Africom в Twitter.

" Те са пилотирани от съветски военни и ескортирани от съветски изтребители със седалище в Сирия до Либия, кацащи в Източна Либия покрай Тобрук за гориво. Най-малко 14 съветски самолета по-късно са доставени във въздушна база Ал Юфра в Либия ".

Туитът на американските военни е ден, откакто обявиха, че Русия неотдавна е разположила изтребители в Либия, с цел да поддържа съветските наемници, които се бият за Хафтар.

" Русия явно се пробва да наклони везните в своя изгода в Либия. Точно както ги видях да вършат в Сирия, те уголемяват военното си наличие в Африка, употребявайки подкрепяни от държавното управление наемни групи като Вагнер ", военачалник Стивън Таунсенд, пълководец на Съединени американски щати Африканското командване, се споделя във вторник в изказване.

" Прекалено дълго Русия отхвърля цялостната степен на присъединяване си в продължаващия спор в Либия. Е, в този момент няма отказване ", добави Таунсенд.

Американските командири обясниха също, че Европа е изправена пред опасности за сигурността и миграционна рецесия поради присъединяване на Русия в Либия.

" Ако Русия завземе базиране на брега на Либия, идната разумна стъпка е да разпрострат непрекъснати качества за отвод на достъп на далечни дистанции (A2AD) ", съобщи генералът от Военновъздушни сили Джеф Харигиан, пълководец на Военновъздушни сили на Съединени американски щати в Европа и Африка.

" Ако този ден настъпи, това ще сътвори доста действителни опасения за сигурността на южния фланг на Европа ", добави той. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР