САЩ обвиниха руските наемници от частната военна компания Вагнер, че

...
САЩ обвиниха руските наемници от частната военна компания Вагнер, че
Коментари Харесай

САЩ обвиниха Русия, че използва природните ресурси на Африка, за да финансира войната в Украйна

САЩ упрекнаха съветските наемници от частната военна компания " Вагнер ", че употребяват естествените благосъстояния в Централноафриканската република, Мали, Судан и други африкански страни, с цел да финансират войната в Украйна, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Постоянната представителка на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Линда Томас-Грийнфийлд съобщи, че частната военна компания " Вагнер " употребява африканските естествени запаси и че " с нелегално добитите облаги се финансира военната машина на Москва в Африка, Близкия изток и Украйна ".

" Не се заблуждавайте: хората в цяла Африка заплащат висока цена за дейностите на групата " Вагнер " по присвояването на естествени запаси ", сподели Томас-Грийнфийлд в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

В състава на частната военна компания " Вагнер " влизат ветерани от съветските въоръжени сили, като наемниците са взели участие в боеве в Либия, Сирия, Централноафриканската република, Мали и някои други страни, отбелязва Ройтерс.

Компанията бе учредена през 2014 година, откакто Русия анексира Кримския полуостров и стартира да оказва поддръжка на проруските сепаратисти в Донбас.

Постоянният представител на Русия в Организация на обединените нации Василий Небезня изрази страдание, че Томас-Грийнфийлд е повдигнала въпроса за " съветската поддръжка за африканските сътрудници. "

" Това разкрива същинските им проекти и цели - какво в действителност желаят те от африканските страни ", сподели Небензя, без да дава спомагателни обяснения.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР