САЩ обвиниха генералния секретар на Организацията на обединените нации Антонио

...
САЩ обвиниха генералния секретар на Организацията на обединените нации Антонио
Коментари Харесай

САЩ: Гутериш се огъна пред Русия - ООН не разследва употребата на ирански дронове в Украйна

САЩ упрекнаха генералния секретар на Организацията на обединените народи Антонио Гутериш, че явно се е поддал на съветските закани и не изпраща длъжностни лица да ревизират използването на ирански дронове от Русия в експанзията й против Украйна, съобщи Униан.

Както обявиха Англия, Франция, Германия, Съединени американски щати и Украйна, доставките на дронове иранско произвеждане за Русия нарушават резолюцията на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации от 2015 година, с която беше закрепена договорката за иранската нуклеарна стратегия. Петте страни упорстват Гутериш да изпрати в Киев длъжностни лица, които да извършат инспекция.

" Огорчени сме, че Организация на обединените нации не предприе обикновено следствие на известието за нарушавания ", съобщи заместник-посланикът на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Робърт Ууд, представен от Reuters.

" Разочаровани сме, че Секретариатът, явно подложен на съветски закани, не извърши мандата, който беше предоставен от Съвета за сигурност за осъществяване на следствие ", добави Ууд.

По-рано през този месец в отчет на Гутериш се споделяше, че длъжностни лица от Организация на обединените нации изследват наличната информация и всички разкрити данни ще бъдат огласени пред Съвет за сигурност на Организация на обединените нации.
Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР