САЩ обсъждат с Израел и Египет идеята за безопасен коридор

...
САЩ обсъждат с Израел и Египет идеята за безопасен коридор
Коментари Харесай

САЩ, Израел и Египет обсъждат коридор за безопасно преминаване на цивилни от Газа

САЩ разискват с Израел и Египет концепцията за безвреден кулоар за цивилни жители на Газа, до момента в който Израел нанася удари по анклава след смъртоносната офанзива на Хамас през уикенда, съобщи във вторник съветникът по националната сигурност на Съединени американски щати Джейк Съливан.

" Фокусирани сме върху този въпрос, организират се съвещания ", съобщи Съливан пред кореспонденти в Белия дом.

" Но детайлностите по този въпрос са нещо, което се разисква сред оперативните служби и към този момент не желая да споделям обществено прекалено много от тях ", сподели Съливан.

" Ние не се целим съзнателно в цивилни жители ", сподели Съливан за Съединени американски щати и Израел, когато бе запитан за цивилните жертви в Газа на брифинга във вторник.

" Работим, с цел да сме сигурни, че нашите военни интервенции се организират в сходство с върховенството на закона и правото на войната ", добави той.

Министерството на здравеопазването на Газа заяви, че минимум 900 палестинци са починали и до 4600 са ранени при израелските въздушни удари по блокирания анклав от събота насам. Ивицата Газа е дълга 40 км. и необятна 10 км. и в нея живеят 2,3 млн. души.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР