САЩ обмислят да съставят международна коалиция, която да ескортира търговските

...
САЩ обмислят да съставят международна коалиция, която да ескортира търговските
Коментари Харесай

САЩ искат военни кораби да пазят танкерите в Персийския залив

САЩ обмислят да сформират интернационална коалиция, която да ескортира комерсиалните кораби в Персийския залив след няколко офанзиви против танкери, за които Вашингтон упреква Иран. Това съобщи военачалник Марк Майли, шеф на щаба на сухопътните сили на Съединени американски щати, който е номиниран от президента Доналд Тръмп за ръководител на Съвета на началник-щабовете, съобщи AFP.
" Ще опитаме с тази коалиция да предоставим военноморски конвой на комерсиалните кораби, с цел да подсигуряваме свободата на корабоплаването в тази стратегическа зона за превозването на нефт ", изясни генералът по време на чуване в Сената, който би трябвало да утвърди неговата номинация.
Същевременно представителят на американското Централно командване, капитан Бил Ърбан съобщи, че заканите за интернационалната независимост на корабоплаването изискват интернационалните решения, съобщи Reuters.
" Световната стопанска система зависи от свободния търговски поток и е дълг на всички страни да пазят и съхраняват тази основна част от световния разцвет ", сподели Ърбан.
Организация на обединените нации предизвести през днешния ден, че нова борба в Ормузкия проток (който се намира на изхода на Персийския залив, б.р.), може да има пагубни последствия.
Предупреждението беше отправено от представителя на интернационалната организация Фархан Хак, който разяснява информацията, че 3 ирански катера са се пробвали да блокират английски танкер в региона, съобщи ТАСС.
" В течение сме на изказванията на двете страни за този случай. Както знаете, генералният секретар на Организация на обединените нации неведнъж е призовавал страните в пролива да заобикалят ескалация. Той ясно съобщи, че всяка нова серпантина на борба в региона ще докара до злополука ", сподели Хак.
" Бихме желали в залива да се подсигурява свободно прекосяване на съдовете на всички страни ", добави той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР