САЩ няма да изтеглят войските си от Сирия, докато не

...
САЩ няма да изтеглят войските си от Сирия, докато не
Коментари Харесай

САЩ няма да изтеглят войските си от Сирия, докато не се постигне споразумение с Турция за защита на кюрдите

САЩ няма да изтеглят войските си от Сирия, до момента в който не се реализира съглашение с Турция за отбрана на кюрдите. Това е декларирал съветникът по националната сигурност на американския президент Доналд Тръмп Джон Болтън, осведомиха турските медии.

Болтън е направил това изказване в Израел, където е на посещаване. По думите на американския консултант диалозите с израелската страна включват и въпроси, свързани със обстановката в Турция, както и настоящия проблем за изтеглянето на американските сили от Сирия.

Болтън е декларирал,че до момента в който не се реализира цялостна съгласуваност сред Анкара и Вашингтон по сериозния въпрос за интервенциите на турската войска в Сирия, Съединени американски щати няма да изтеглят войските си от тази страна. Както и че Съединени американски щати са срещу операцие на турската войска в Сирия, ориентирани против кюрдите.

"САЩ желаят да се изтеглят от Сирия, само че на първо място би трябвало да се реализира отбрана за американските бойци в стадия на изтеглянето. Целта на Тръмп е заличаване на Даеш. Но до момента в който не реализираме съглашение с Анкара за отбрана на кюрдите, американските бойци няма да изоставен Сирия ", е показал Болтън.

След Израел Джон Болтън идва в Анкара, където ще беседва с президента Реджеп Ердоган.

Изявлението на американския консултант по националната сигурност, направено в Израел, се пояснява от турските медии като "вероятна нова рецесия, която се задава сред Анкара и Вашингтон ".

Съединени американски щати слагат нови условия пред Анкара,които включват отбрана на кюрдите,за да изтеглят войските си от Сирия, показват медиите.

Медиите напомнят и предходно изказване на Джон Болтън, в което бе обвинил сирийския режим в приложимост на химическо оръжие и бе заплашил Башар ал Асад, че в отговор Съединени американски щати ще подхващат въздушна офанзива против Сирия, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР