САЩ ни атакуват със списък Магнитски - какви ще са

...
САЩ ни атакуват със списък Магнитски - какви ще са
Коментари Харесай

Адвокати обясниха има ли как уличените да излязат от списъка Магнитски

САЩ ни нападат със лист " Магнитски " - какви ще са следствията за уличените лица и случайност ли е преди изборите?
Всичко по тематиката: Новите наказания " Магнитски " 89
" Това не е случайност, имам съображение и отвеждам от събитието, че при предходните избори - юли месец 2021 година, също бяха оповестени лица, включени в листата " Магнитски ". Смятам, че не е инцидентно ", каза адвокат Людмил Рангелов в студиото на " Денят ON AIR.

Попитан дали това е интервенция във вътрешните каузи на България, адвокат Димитър Марковски отговори по този начин: " Очевидно, че този миг, в който се оповестяват тези лица, които са политически ангажирани с избрани партии, може да се търси езикът на логиката, който да докара до позитивен отговор. Има интервенция във вътрешнопартийния живот на страната, тъй като виждате какъв е и публичният отзив. "

Според адв. Рангелов няма по какъв начин прокуратурата да се отклони от дейности по инспекция на изказванията, които се съдържат като добавка на лицата.

" Последиците обаче са поради комерсиалната и финансовата съгласуваност в международен мащаб за тези физически лица, с изключение на да посещават Съединени американски щати и към този момент Англия, блокирането на тяхното имущество и активи, които се намират на територията на Съединени американски щати, най-осезаеми последици ще ги почувстват, когато се опитат да работят с банки. Всички банки, кредитни карти са свързани с финансовата система на Америка и в доста случаи банките ще стартират да отхвърлят да откриват сметки на тези лица, да правят каквито и да било преводи ", добави той.

Адвокат Марковски затвърди думите му и също акцентира, че последствията ще са съществени.

" Последиците по ограниченията на световния закон " Магнитски " се приравняват от икономистите и експертите като " гражданска гибел ". Ограничителните дейности и ограничения към физическите сили на процедура са свързани с блокирането на техни активи на територията на Съединени американски щати. Последиците прерастват и в търговски сдружения, които са контактували с тези физически лица. Включително ограничение по разплащане на интернационалната система SWIFT ", акцентира той в ефира на Bulgaria ON AIR.

Адвокат Рангелов разясни, че това е административен акт, който може да се апелира пред ОФАК.

" Обаче лицето, което го апелира, би трябвало да показа доста съществени доказателства за какво не би трябвало да бъде в този лист. Много е сериозна инспекцията и са дребни възможностите да се получи подобен резултат. Ако ОФАК откаже да придвижи процедурата по изваждане от листата, тогава този отвод може да се апелира пред съд и нормално това е Федералния съд на Вашингтон ", сподели още той.

А самата процедура стига до президента и държавния секретар на Съединени американски щати, само че въпреки всичко юристът съобщи, че това е мярка, която е до живот.

" Лицата, които са попаднали под глобите на световния закон, са малко в състояние в хипотеза за виновност - т.е. ти би трябвало да докажеш своята непорочност. В закона " Магнитски " не се борави с понятието " доказателства ", борави се с достоверна информация. Лошото е, че хората, които попадат под глобите му, изпадат в мъчно състояние да се борят против информация, която се приема предварителна, че е добра и достоверна ", добави юрист Марковски.

Колегата му напомни, че глобените са основно лица, които по някакъв метод са свързани с Русия.

" Фокусът върху световния закон се концентрира върху лица, които директно управлявали, или са били на управителни постове с региона на енергетиката. Знаем, че българската енергетика в огромна част е подвластна от съветската ", напомни адв. Марковски.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР