САЩ нанесоха нови удари срещу йеменските бунтовници хути в събота,

...
САЩ нанесоха нови удари срещу йеменските бунтовници хути в събота,
Коментари Харесай

САЩ нанесоха нови удари срещу хутите в Йемен

САЩ нанесоха нови удари против йеменските бунтовници хути в събота, насочвайки се към противокорабна ракета, която беше " готова за изстрелване ", оповестиха военните.

Вашингтон се стреми да понижи военния потенциал на подкрепяните от Иран хути, само че йеменските бунтовници продължиха офанзивите си против корабоплаването в Червено море и дадоха обещание да продължат да насочват към комерсиалните кораби.

Около 4 часа сутринта време в Сана (01:00 GMT) американските „ сили нанесоха въздушни удари против противокорабна ракета на хути, която беше ориентирана към Аденския залив и беше готова за изстрелване “, споделя се в изказване на Централното командване на Съединени американски щати в събота. „ Силите на Съединени американски щати откриха, че ракетата съставлява опасност за комерсиалните кораби и корабите на Военноморски сили на Съединени американски щати в района и след това удариха и унищожиха ракетата при самозащита. “ „ Това деяние ще направи интернационалните води по-безопасни и по-сигурни за американския флот и търговски кораби “, се споделя в изказването.

Хутите започнаха да нанасят удари по корабите в Червено море през ноември, заявявайки, че нападат свързани с Израел кораби в поддръжка на палестинците в Газа. Впоследствие те оповестиха и американските и английските ползи за законни цели.

Съботната интервенция бележи петия кръг от удари на Съединени американски щати против бунтовническата група през последните седмици. Десетки обекти в Йемен бяха ударени, в това число радар на хутите и ракети представляващи опасност за цивилни и военни кораби съгласно Вашингтон. Белият дом се стреми също да окаже дипломатически и финансов напън върху хутите, определяйки ги като „ терористична “ организация. Това определение отпадна скоро след встъпването в служба на президента Джо Байдън.

Йемен е единствено част от възходящата рецесия в Близкия изток на фона на войната в Газа, където безмилостните бомбардировки и сухопътна атака на Израел убиха близо 25 000 души, най-вече дами и деца, съгласно здравното министерство на Газа. Кампанията на Израел стартира след невижданите октомврийски офанзиви на Хамас, довели до гибелта на към 1140 души в Израел. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР