САЩ наложиха днес санкции срещу висши служители на иранска държавна

...
САЩ наложиха днес санкции срещу висши служители на иранска държавна
Коментари Харесай

Защо САЩ наложиха санкции срещу служители на иранска държавна медия?

САЩ постановиха през днешния ден наказания против висши чиновници на иранска държавна медийна корпорация, която те упрекват, че е " сериозно значим инструмент " на Иран в потушаването митингите и цензурирането на неговия народ, съобщи Ройтерс.

Министерството на финансите на Съединени американски щати съобщи, че постанова наказания против шестима висши чиновници на иранската държавна компания за радио и телевизия (ИРИБ), вкарана в черния лист на Вашингтон през 2013 година Министерството сподели, че ИРИБ е излъчила стотици признания на арестувани, изтръгнати с принуждение, и е продуцирала и излъчила изявленията с хора, които са били принудени да заявят, че техни родственици не са били убити от иранските управляващи по време на наскорошните митинги, а са умряли по инцидентни аргументи.

Иранската задача към Организация на обединените нации в Ню Йорк към този момент не е коментирала информацията.

Канада също наложи нови наказания против Иран, като взе на прицел физически лица, свързани с хипотетични нарушавания на човешките права и компании, които тя упрекна, че доставят дронове на Русия за войната в Украйна, заяви канадското външно министерство. Това е петият пакет от наказания, които Канада наложи против Иран тази година. В техния обсег влизат шест физически лица, както и две компании, които създават дронове. Вчера Съединени американски щати също постановиха наказания против ирански компании за произвеждане на дронове.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР