САЩ може да се окажат в дефолт още от 1

...
САЩ може да се окажат в дефолт още от 1
Коментари Харесай

САЩ застрашени от фалит на 1 юни

САЩ може да се окажат в дефолт още от 1 юни, в случай че не бъде реализирано съглашение сред републиканците и демократите за повишение на тавана на дълга, закрепен на към 31 трилиона $. Такова предизвестие насочи в писмо до Конгреса финансовата министърка Джанет Йелън, на която се базират водещи международни медии. Така Йелън ускори в допълнение ожесточената фискална борба сред републиканците и демократите в Конгреса и Белия дом, разяснява организация " Ройтерс " съгласно Българска телеграфна агенция.
След като на 19 януари бе доближат таванът на заемите от 31,4 трлн. $, Йелън съобщи пред Конгреса, че  министерството ще продължи заплащанията по дълга, федералните компенсации и ще прави и други разноски най-малко до 5 юни, като употребява паричните приходи и изключителни ограничения за ръководство на паричните средства. " След разбор на най-новите приходи от федерални налози, оценката ни е, че няма да можем да продължим да изпълняваме всички задължения на държавното управление след 1 юни, в случай че Конгресът не увеличи или не отстрани тавана на дълга преди този момент ", споделя се в писмото й.
Превишаването на лимита значи, че е застрашена способността на страната да прави много  бюджетни заплащания, в това число на разнообразни обществени разноски. Сериозно ще бъде подкопана и способността й да заплаща задължения и лихви по към този момент поети отговорности.
Президентът Джо Байдън възнамерява да разиска казуса с водачите на Конгреса на 9 май. Но шефът на Камарата на представителите в Конгреса Кевин Маккарти го упрекна в безучастие. Той означи, че републиканците в камарата са приели „ виновен законопроект “, който „ покачва тавана на дълга, с цел да се избегне неизпълнението на отговорностите и безразсъдното харчене. След три месеца безучастие на администрацията на Байдън, Камарата на представителите одобри решение, и в този момент има законопроект в Сената, който ще отстрани риска от банкрут. Сенатът и президентът би трябвало да се заемат с работа - и то допустимо най-скоро ", споделя се в изказването на Маккарти.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР