САЩ може да финансират закупуването на оборудването на АЕЦ Белене“

...
САЩ може да финансират закупуването на оборудването на АЕЦ Белене“
Коментари Харесай

„Уолстрийт джърнъл“: САЩ може да финансират закупуването на оборудването на Белене

„ Съединени американски щати може да финансират закупуването на оборудването на АЕЦ „ Белене “ от Украйна, написа авторитетният американски вестник „ Уолстрийт джърнъл “.

„ Тъй като страната жертва на съветската експанзия няма финансовата опция да купи оборудването, във Вашингтон се разисква разновидността за финансирането на договорката или част от нея “, добави вестникът.

„ Тъй като страната жертва на съветската експанзия няма финансовата опция да купи оборудването, във Вашингтон се разисква разновидността за финансирането на договорката или част от нея “, твърди вестникът. В публикацията се показва, че едно от предложенията е Съединени американски щати да купят оборудването със средства, предопределени за помощ за следвоенното възобновяване на Украйна. Друга обсъждана опция е Съединени американски щати против финансирането да получат миноритарен дял в атомната електроцентрала в западната украинска Хмелницка област, където се чака да бъде конфигурирано оборудването.

Припомняме, че през днешния ден Народното събрание дефинитивно реши България да стартира договаряния с Киев за продажбата на оборудването на АЕЦ „ Белене “, като желаната сума е в размер на 1,2 милиарда лв..

Европейската комисия също изяви подготвеност оборудването от АЕЦ „ Белене “ да бъде закупено с пари от фонда за европейската финансова помощ за Украйна.

 
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР