САЩ коригираха данните за първата жертва в страната на COVID-19.

...
САЩ коригираха данните за първата жертва в страната на COVID-19.
Коментари Харесай

COVID корекция и в САЩ - първият смъртен случай от заразата е от началото на февруари

САЩ коригираха данните за първата жертва в страната на COVID-19. Оказва се, че най-ранният смъртен случай, породен от вируса, е от началото на месец февруари – 4 седмици по-рано от публично признатата до момента дата за първия умрял от заболяването, съобщи „ Ню Йорк Таймс “.

Според управляващите в окръг Санта Клара, щата Калифорния, аутопсията на жител, умрял в дома си на 6 февруари, демонстрира, че той е бил инфектиран с ковид. С изказванието им са съгласни и специалистите от Центъра за надзор и предварителна защита на болесттите. На 17 февруари битката за живот е изгубил още един човек от окръга. По информация на локалните здравни управляващи нито един от двамата не е подхванал рискови пътувания.

Това изобретение може да промени хронологията на болестта в Съединени американски щати и потвърждава, че коронавирусът върлува в Калифорния от по-дълго време от откритото до момента.

Досега се смяташе, че първият смъртен случай от ковид е регистриран в региона на Сиатъл, в щата Вашингтон, на 29 февруари.

Американският президент Доналд Тръмп разгласи изключително състояние на 13 март, а Санта Клара бе един от първите райони, въвели карантинни ограничения.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР