САЩ изпратиха в ООН писмено потвърждение на намерението си да

...
САЩ изпратиха в ООН писмено потвърждение на намерението си да
Коментари Харесай

САЩ пред ООН: Потвърждаваме, че се оттегляме от споразумението за климата

САЩ изпратиха в Организация на обединените нации документално удостоверение на желанието си да се отдръпват от Парижкото съглашение за климата, само че ще продължат да вземат участие в интернационалните договаряния, заяви Държавният департамент в изказване, представено от Франс прес.

Вашингтон ще взе участие да вземем за пример в идната годишна конференция на Организация на обединените нации по въпросите на климата през ноември в немския град Бон.

„ Това присъединяване ще включва настоящите договаряния по главните насоки за използване на Парижкото споразумение”, показва Държавният департамент.

Съгласно разпоредбите на съглашението публично уведомяване за отдръпване от него може да настъпи едвам три години след влизането му в действие, което стана 4 ноември 2016 година

Това значи, че президентът Доналд Тръмп ще може публично да денонсира съглашението чак в края на 2019 година След това има още едно предупреждение – едногодишно, преди действителното отдръпване от съглашението.

„ Както сподели президентът, той има подготвеност да се върне в Парижкото съглашение, в случай че Съединени американски щати могат да намерят по-изгодни за тях условия – за стопанската система им, за жителите им и за данъкоплатците им”, отбелязва дипломатическото ведомство на Съединени американски щати.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР