САЩ изпращат военни кораби и самолети по-близо до Израел, предава

...
САЩ изпращат военни кораби и самолети по-близо до Израел, предава
Коментари Харесай

САЩ изпращат самолетоносача „Джералд Форд“ край Израел след атаката на „Хамас“

Съединени американски щати изпращат военни кораби и самолети по-близо до Израел, предава Ройтерс. Самолетоносачът „ Джералд Форд “  също ще бъде придвижен по-близо.

Съединените щати също са подхванали стъпки за увеличение на ескадрилите F-35, F-15, F-16 и A-10 на американските военновъздушни сили в района. Ще бъдат предоставени и боеприпаси на Израел.

260 тела са открити на музикален фестивал в Израел

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън сподели на премиера Бенямин Нетаняху в неделя, че спомагателна помощ за израелските отбранителни сили е на път и ще дойде през идващите дни.

Според Вашингтон смъртоносните офанзиви на „ Хамас “ може да са били стимулирани от опцията за евентуално нормализиране на връзките сред Израел и Саудитска Арабия.

Ако има сирени, ще би трябвало да прекъснем, тъй като непрекъснато има бомбардиране, сподели Ивайло Панчев, който е от пограничен кибуц с Газа

„ Хамас “ разгласи, че ударите са били провокирани от „ ескалиращи израелски офанзиви срещи палестинци в Западния бряг и Ерусалим “.

Миналия месец министър председателят на Израел Бенямин Нетаняху сподели, че има вяра, че страната му е на прага на мир със Саудитска Арабия, прогнозирайки, че този ход може да промени Близкия изток.

Саудитска Арабия от дълго време упорства за правото на палестинците на държавност като изискване за признание на Израел.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР