САЩ изготвиха списък от 24 официални лица от Китай и

...
САЩ изготвиха списък от 24 официални лица от Китай и
Коментари Харесай

САЩ санкционираха официални лица от Китай и Хонконг

САЩ изготвиха лист от 24 публични лица от Китай и Хонконг, с които задгранични финансови организации няма да имат право да вършат обилни транзакции, под опасност от въвеждане на американски наказания. Това се споделя в изказване на държавния секретар Антъни Блинкен.

Списъкът е бил формиран при обновяване на постоянния отчет на Държавния департамент до Конгреса за обстановката в Хонконг. " В актуалното обновяване са добавени 24 публични лица от Китай и Хонконг, чиито дейности са довели до понижаване на високото равнище на автономност на Хонконг - се споделя в изказването. - Чуждестранни финансови организации, които умишлено реализират огромни транзакции с лица, включени в сегашния отчет, попадат по действието на наказания ".

Блинкен не назова поименно нито един от 24-те индивида в листата, само че посочи, че в него има 14 зам.-председатели на Постоянния комитет на Общокитайското събрание на народните представители (парламента на Китай), чиновници на полицията в Хонконг, представители на отдела в Държавния съвет на Китай по въпросите на Хонконг и Макао, както и от други ведомства.

" Обновената версия на отчета за автономията на Хонконг акцентира нашето надълбоко безпокойствие от решението, признато на 11 март от Общокитайското заседание на народните представители едностранно да нанесе ущърб на изборната система в Хонконг - споделя още Блинкен. - Тези дейности още повече подкопават високата степен на автономност, която бе обещана на народа на Хонконг, и лишава жителите на Хонконг от глас за това по какъв начин да бъдат устроени неговите ръководещи институции ".

 

ПРЕДИСТОРИЯ

Започнатата от Пекин промяна на изборната система на Хонконг има за цел обезпечаването на правилото " Хонконг се ръководи от патриоти ". Тя би трябвало да затвори пътищата за навлизане на " антикитайски детайли " в системата на държавно ръководство на този специфичен административен регион на Китай след признатия предходната година закон за отбрана на националната сигурност.

Резолюцията по създаване на съответния законопроект бе утвърдена на 11 март от Общокитайското заседание на народните представители. Законът би трябвало да внесе ремонти в приложения I и II на конституцията на Хонконг, след което нужните промени ще бъдат включени в локалното изборно законодателство. 

В признатата на 11 март в Пекин резолюция става въпрос за рационализиране на изборните колегии в Хонконг и увеличението на членовете им от 1200 до 155 индивида. Тези колегии ще гласоподават освен за ръководителя на хонконгската администрация, само че и ще обезпечават огромна част от членовете на Законодателния съвет (парламента). При това контролът върху допускането на лица до претендент депутатските описи ще бъде засилен, а депутатите ще бъдат увеличени от 70 на 90 души.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР