САЩ и Западът отново заподозряха сирийското правителство в употреба на

...
САЩ и Западът отново заподозряха сирийското правителство в употреба на
Коментари Харесай

Нови подозрения, че Асад е ползвал химическо оръжие, Тръмп го нарече `животно`

САЩ и Западът още веднъж заподозряха сирийското държавно управление в приложимост на химическо оръжие, този път в град Дума. Съобщава се, че там е осъществена офанзива и имам десетки ранени и убити цивилни жители.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп предизвести за „ високата цена “ на „ безмозъчната “ химическа офанзива в Сирия, осъществена близо година след американските въздушни удари в страната с ракетите „ Томахоук “, предава CNN.

„ Множество починали, в това число дами и деца, в безмозъчна ХИМИЧЕСКА офанзива в Сирия. Зоната на жестокостта е затворена и обкръжена от сирийската войска, което я прави изцяло недостъпна за външния свят. Президентът Путин, Русия и Иран са виновни за поддръжката на животното Асад “, безапелационен бе водачът на Белия дом.

Междувременно Иран и Русия, като съдружници на Асад, отхвърлиха обвениенията.

Техран дефинира информацията като " скрит план ", а Русия " провокация ".

„ Такива изказвания и обвинявания от страна на американците и някои западни страни са признаци на нов скрит план против сирийското държавно управление и народа, и предлог за военни дейности, които сигурно ще усложнят още повече обстановката в страната и в района ", се споделя в изказване на Министерството на външните работи в Техеран.

Генерал-майор Юрий Евтушенко съобщи, представен от съветски медии, че Москва се приготвя да изпрати съветски експерти по нуклеарна, химическа и биологична отбрана в Дума след освобождението на града, с цел да съберат данни, които ще потвърдят изфабрикуваното естество на тези изказвания.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР