САЩ и Южна Корея ще платят скъпо“ за дестабилизирането и

...
САЩ и Южна Корея ще платят скъпо“ за дестабилизирането и
Коментари Харесай

Северна Корея: САЩ и Южна Корея ще „платят скъпо“ за дестабилизирането на региона

Съединени американски щати и Южна Корея ще „ платят скъпо “ за дестабилизирането и за провеждането на широкомащабни учения, които ще дестабилизират обстановката на Корейския полуостров. Това съобщи формален представител на Министерството на защитата на КНДР, представено от Корейската централна осведомителна организация (KCNA).

Представител на Министерството на защитата назова почналите на 4 март маневри „ Щит на свободата “ провокативни и увеличаващи степента на непредсказуемост на обстановката. Корейската национална войска ще следи „ авантюристичните дейности “ на врага и ще продължи да подхваща отговорно военни ограничения за надзор на „ нестабилната обстановка със сигурността “, сподели той.

„ Съединените щати и Република Корея ще платят скъпо за това с непрекъснатото безпокойствие за личната си сигурност, което ще провокират неприятните им избори “, се споделя в изказването. Представителят на министерството означи напрегнатата обстановка на Корейския полуостров. Дори „ най-малката искра “ може да провокира нуклеарна война, предизвести той.

 Служителят акцентира, че учението „ Щит на свободата “ не може да се смята за отбранително, защото се организира от „ най-голямата нуклеарна страна в света в скрито съглашение с повече от 10 сателитни страни против друга страна “.

11 страни членки на командването на Организация на обединените нации вземат участие като наблюдаващи. Както обявиха в Пхенян, съществуването на командването „ няма смисъл “, защото то следи за спазването на изискванията на примирието, поставило завършек на Корейската война.

Министерството на защитата уточни, че КНДР употребява въоръжените си сили в икономическото строителство, с цел да усъвършенства благосъстоянието на хората, а Съединените щати и Южна Корея организират „ луди военни подготовки “. Според представителя това ясно демонстрира кой е източникът на неустойчивост в района и кой „ заплашва човечеството с нуклеарно оръжие “. Той напомни, че броят на маневрите в границите на ученията тази година е подсилен.

Комитетът на началник-щабовете на въоръжените сили на Република Корея по-рано заяви, че по време на ученията Freedom Shield ще се отработват откриването и прехващането на севернокорейски крилати ракети. Сеул добави, че не се възнамерява образование наоколо до границата.

 Източник – KCNA /Превод:SafeNews

Oще вести четете в категория Свят
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР