САЩ и Русия спорят на нивото на улична кавга, държат

...
САЩ и Русия спорят на нивото на улична кавга, държат
Коментари Харесай

Турция: САЩ и Русия се карат като улични бабаити

САЩ и Русия спорят на равнището на улична свада, държат се като улични бабаити, разяснява зародилото напрежение сред двете страни във връзка Сирия турският министър председател Бинали Йълдъръм през днешния ден. Според него задължението за решение на спора в Сирия е обща отговорност и няма смисъл " да си мерят ракетите ", написа Inews.

" И какво вършат – разменят си закани в Туитър. Един тип, виж ме, моите ракети са по-хубави от твоите. Това са улични борби сред улични банди, само че цената се заплаща от цивилните жители. Не е време за съревнование, а за лечение на раните. Заедно би трябвало да защитим териториалната целокупност на Сирия и Ирак ", съобщи Йълдъръм, представен от БГНЕС.

В коментар за взаимната замяна на закани сред Съединени американски щати и Русия турският вицепремиер Бекир Боздаг акцентира, че проблемите в Сирия не могат да бъдат решени с военни способи. Американският президент Доналд Тръмп заплаши Русия, че " ракетите идват, освен това доста положителни, нови и от най-умните ". Той сподели това в отговор на съветската страна, която разгласи, че всяка ракета над Сирия ще бъде ударена. Тръмп получи неотложен отговор от Москва, че цел за умните ракети би трябвало да бъдат терористите, а не законното държавно управление. Размяната на остри изказвания е във връзка употребяваното от режима на Башар Асад химическо оръжие в регион Дума, Източна Гута на 7 април, при което гибелта си откриха 78 цивилни. Съединени американски щати внесоха в съвета за сигурност на Организация на обединените нации предложение за следствие на закононарушението и основаване на механизъм за установяване на виновните за него, само че Русия наложи несъгласие. Постоянният представител на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Ник Хейли съобщи, че организацията ще отговори на химическата офанзива в Сирия, без значение дали Съветът за сигурност ще предприеме ограничения.

Напрежението сред Вашингтон и Москва в обществените мрежи бе коментирано и от Пентагона с рекомендацията за постовете на Тръмп в Туитър да не питат ведомството, а да отнасят въпросите към Белия дом. В изказването се показва, че в Пентагона не разясняват евентуални военни интервенции.

Външното министерство на Сирия разгласи, че няма нищо изненадващо в недомислените провокации на Съединени американски щати и упрекна Вашингтон, че прибягва до " измислици и неистини " за да набележи страната като цел.Държавната организация САНА в Дамаск цитира неизвестен източник от външното министерство, съгласно който никой в държавното управление не се изненадва от недомислените изказвания на Съединени американски щати, целящи ескалация на напрежението и в същото време продължаващата американска поддръжка за терористите.Сирийските управляващи приканват Съединени американски щати да бъдат справедливи и безпристрастни към интернационалните мир и сигурност.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР