САЩ и останалите страни от Г-7 обмислят пренасочването на 100

...
САЩ и останалите страни от Г-7 обмислят пренасочването на 100
Коментари Харесай

Г-7 пренасочва 100 млрд. от резервите на МВФ към страни, засегнати от COVID-19

САЩ и останалите страни от Г-7 обмислят пренасочването на 100 милиарда от запасите на Международния валутен фонд към страни, които не съумяват да се оправят с COVID-19 рецесията, оповестиха от Белия дом.

Това ще е една от тематиките по време на срещата на водачите на страните от Г-7. Срещата стартира в петък (днес), като ще продължи три дни. Домакин ще бъде Англия, като събитието ще се организира в графство Корнуол, предава Reuters.

„ Съединени американски щати и сътрудниците от Г-7 интензивно обмислят световно изпитание за умножаване на приноса от препоръчаното пренасочване на Специални права на тираж (СПТ -разчетната парична единица на МВФ) към страните, които са в най-голяма нужда”, показват от кабинета на Джо Байдън.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Прогресивните старания за създаване на бъдеще, основополагащо...

„ С евентуален размер до 100 милиарда, препоръчаното изпитание може да подкепи здравните потребности, в това число имунизацията, и да помогне за по зелено, по-стабилно икономическо възобновяване в уязвимите страни, както и за поощряване на по-балансирано, стабилно и приобщаващо световно възобновяване. ", гласи известието.

Френският президент Еманюел Макрон прикани останалите члвенове на Г-7 да реализират съглашение за пренасочване на 100 милиарда СПТ към страни в Африка.

Финансовите министри на най-големите стопански системи се схванаха през април да усилят запасите на МВФ с 650 милиарда СПТ, както и да замразят обслужването на държавни заеми с цел да подкрепят разрастващите се страни, които се борят с пандемията. Едва 34 милиарда обаче бяха планувани за Африка.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР