САЩ и още 28 държави дават началото на нов план

...
САЩ и още 28 държави дават началото на нов план
Коментари Харесай

САЩ и още 28 страни с нов план за наказване на използващите химически оръжия

САЩ и още 28 страни дават началото на нов проект за по-добро идентифициране и наказване на всеки, който употребява химически оръжия. Това става на фона на нови информации за хипотетична химическа офанзива в Сирия, оповестява " Асошиейтед прес ".

Инициативата беше оповестена през днешния ден в Париж, където американският държавен секретар Рекс Тилърсън се срещна с френския външен министър Жан-Ив льо Дриан и дипломати от другите страни, подписали съглашението.

Групата възнамерява да разгласява информация за химически офанзиви, да посочва и посрамва причинители и вероятно да ги глоби. Опитите на Организация на обединените нации да санкционира причинителите в Сирия се провалиха, като бяха неведнъж блокирани от Русия - съдружник на Сирия.

Правозащитници и избавителни екипи обявиха, че сирийското държавно управление е направило офанзива през вчерашния ден с съмнения за токсичен газ, която е засегнала близо 20 цивилни в предградие, следено от бунтовниците край Дамаск. Сирийското държавно управление отхвърля да е употребило химически оръжия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР