САЩ и Обединеното кралство са нанесли два въздушни удара, насочени

...
САЩ и Обединеното кралство са нанесли два въздушни удара, насочени
Коментари Харесай

САЩ и Великобритания удариха пристанище в Йемен

Съединени американски щати и Обединеното кралство са нанесли два въздушни удара, ориентирани към пристанището Рас Иса, основният терминал за експорт на нефт на Йемен.

Това се твърди в известие на малкия екран Ал-Масира на хусите в събота, съобщи " Реойтерс ". Подробности не бяха конкретизирани.

Въздушните удари пристигнаха, откакто йеменските бунтовници хути ускориха офанзивите против плавателни съдове, преминаващи през Червено море, в това число удар, който провокира пожар в танкер с гориво в петък.

Танкерът Marlin Luanda е бил развален, само че няма известия за засегнати. Кораб на Военноморски сили на Съединени американски щати е оказвал помощ, оповестиха американските военни.
 Нови детонации и ракети край кораби в Червено море
Нови детонации и ракети край кораби в Червено море

Няма данни за потърпевши или нанесени вреди

Около осем часа по-късно американската войска унищожи противокорабна ракета на хутите, която беше ориентирана към Червено море и подготвена за изстрелване, потвърди Централното командване в обява в X.

Присъединените към Иран бунтовници хути изстреляха талази от експлодиращи дронове и ракети по плавателни съдове от 19 ноември в отговор на военните интервенции на Израел в Газа.

Атаките са ориентирани, движещи се през Червено море. Въпреки това доста петролни танкери не престават да употребяват маршрута.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР