САЩ и Европейският съюз дискутират много активно възможната забрана на

...
САЩ и Европейският съюз дискутират много активно възможната забрана на
Коментари Харесай

САЩ и ЕС обмислят забрана на вноса на руски енергоносители

САЩ и Европейският съюз дискутират доста интензивно вероятната възбрана на вноса на съветски нефт в отговор на нашествието в Украйна, разгласи посланик номер едно на Съединени американски щати Антъни Блинкън пред CNN.

" Разговаряме с нашите европейски сътрудници и съдружници, с цел да обмислим по един съгласуван метод концепцията за възбрана на съветски нефт, като в същото време се уверим, че има задоволително ресурси от нефт на международните пазари ", сподели Блинкън.

Администрацията на Джо Байдън е под възходящ политически напън да разшири глобите против Русия в енергийната сфера. Досега секторът беше значително пощаден от ограниченията, взети от Западните страни, с цел да не бъдат дестабилизирани пазарите, отбелязва Франс прес.

Запитана по същата тематика през днешния ден, ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, се появи по-предпазлива. Тя загатна за задачата да се направи невероятно за Владимир Путин да финансира войните си и добави, че Европейски Съюз би трябвало да се отърве от зависимостта си от съветските изкопаеми енергийни източници.

" В Европейски Съюз затова дискутираме един стратегически метод за метода, по който да ускорим вложенията във възобновимите сили, за метода, по който да диверсифицираме нашите енергийни доставки ", добави тя, без да загатва за възбрана на вноса на съветски въглеводороди.

Украинският външен министър Дмитро Кулеба пък пледира пред CNN: " Спрете да купувате съветски нефт ". След което Кулеба насочи апел към всички Западни компании да се изтеглят от Русия, както той се изрази, " по филантропични аргументи ".

Същевременно стана известно, че Международната атенция по енергетика (МАЕ) е изготвила два сюжета за вероятно понижение на зависимостта на Европа от вноса на съветски прероден газ. 

Съгласно първит сченарии, страните от Европейски Съюз ще понижат вноса на природен газ от Русия с повече от една трета през годината, посредством композиция от ограничения, които ще бъдат в сходство с екологичната политика на района, като в същото време поддържат енергийната сигурност на Европейски Съюз и енергийна наличност.

Вторият вид обаче допуска фактическото ограничение на " зелената стратегия ", което би било мощен удар освен върху вноса на енергийни запаси от " нападателна " Русия, само че и върху цялата екологична политика на Запада през последните години, разясняват специалисти.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР