САЩ и ЕС обмислят нови мита върху китайските стомана и

...
САЩ и ЕС обмислят нови мита върху китайските стомана и
Коментари Харесай

САЩ и ЕС обмислят климатични мита върху китайската стомана и алуминий

САЩ и Европейски Съюз обмислят нови мита върху китайските стомана и алуминий като част от напъните си срещу въглеродните излъчвания и свръхкапацитета, оповестява Bloomberg, базирайки се на осведомени с въпроса. Според източниците концепцията, дефинирана от администрацията на Байдън, към момента е в начална фаза и не е публично препоръчана. Един от тях е декларирал, че съглашение с Европейски Съюз, в това число детайлности за това по какъв начин да се дефинират праговете за използване на мита, е евентуално да бъде подписано най-рано в края на идната година, добавяйки, че даже този период е оптимистичен. Източниците настояват, че тази рамка, основана на сходно съглашение сред Съединени американски щати и Европейски Съюз от предходната година, е ориентирана най-вече против Китай, която е най-големият източник на въглеродни излъчвания и максимален производител на стомана и алуминий в света, както и против други огромни замърсители.

Все още не е ясно какви правни пълномощия ще употребява администрацията на американския президент за въвеждането на новите мита. Лице, осведомено с въпроса, е декларирало, че този въпрос към момента се създава вътрешно и в диалози с Европейски Съюз, браншови представители и Конгреса. Белият дом също по този начин организира диалози със законодателите за евентуалните нови пълномощия, прибавя то.

Търговският представител на Съединени американски щати Катрин Тай и нейният екип са показали концепцията на комерсиалния комисар Валдис Домбровскис и други лица от Европейски Съюз в Прага в края на октомври. Европейските представители са повдигнали няколко въпроса, в това число по отношение на законосъобразността и съвместимостта с разпоредбите на Световната комерсиална организация (СТО), както и с вътрешния механизъм на блока за ценообразуване на въглеродните излъчвания. Говорител на комерсиалния представител на Съединени американски щати е отказал коментар за Bloomberg.
Реклама
Други страни са изразили предпочитание да се причислят към договарянията, само че най-вероятно в началото няма да се включат към новата рамка. Един от източниците е декларирал, че задачата е договорката да бъде отворена за други страни допустимо най-бързо, стига те да могат да изпълнят амбициозните цели на съглашението.
Използване на съществуващи принадлежности
Един от евентуалните подходи за въвеждането на новите мита може да бъде преобразуването на съществуващо следствие по раздел 232 от Закона за разширение на търговията - употребявано от Тръмп за въвеждане на мита върху европейските стомана и алуминий през 2018 година - ориентирано към въглеродните излъчвания и свръхкапацитета. Това би дало на Белия дом правно съображение да продължи, без да се постанова да чака приключването на ново следствие, прибавя различен източник.

Представителите на Съединени американски щати също по този начин към момента разискват митническата ставка или нейния диапазон, която ще се ползва към други страни, като Вашингтон е декларирал пред представителите на Европейски Съюз, че би желал съглашението да бъде правно обвързващо.
Свързани публикации Европейски Съюз утвърди основното въглеродно мито за импорт за високоемисионни първични материали 13 декември 2022, 15:24 Европейска комисия предлага нови цели за понижаване на опаковките, повторното им потребление и преработване 1 декември 2022, 10:21 Европейски Съюз стопира вложенията в съветската енергетика и не разрешава вноса на стомана 15 март 2022, 11:56 Зелените метали, без които не можем 11 ноември 2021, 06:55 Вижте още публикации Коментари и разбори Зелената договорка на Европейски Съюз - всичко, което би трябвало да знаете Какви са европейските зелени политики и регулации, кой е обиден, какви схеми за финансиране има и какви са периодите за реализиране на задачите Към публикацията Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Свят
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР