САЩ и други западни страни ще се сблъскат с последствията,

...
САЩ и други западни страни ще се сблъскат с последствията,
Коментари Харесай

Талибаните предупредиха за последствия след 31 август ако има още чужди войски в Кабул

Съединени американски щати и други западни страни ще се сблъскат с следствията, в случай че не изтеглят войските си от Афганистан до 31 август . Това съобщи в понеделник формалният представител на талибаните Мохамад Сохаил Шахин в изявление за " Скай нюз ".

" Това е алена линия . Президентът Байдън разгласи, че те ще изтеглят всички военни сили до 31 август . Ако удължат престоя си, това значи, че удължават окупацията, само че това не е належащо ".

Шахин добави, че талибаните не са подготвени да дават в допълнение време на Съединени американски щати или Англия да изтеглят своите жители от Афганистан. " В противоположен случай ще има последици . Това ще докара до съмнение посред ни. Ако имат намерение да продължат окупацията , това ще провокира реакция ", сподели представителят на талибаните.
 Жертва и ранени при престрелка на летището в Кабул
Жертва и ранени при престрелка на летището в Кабул

Неизвестни са нападнали аерогарата

В същото време, разяснявайки повишаването на бежанците от Афганистан през последните седмици на фона на укрепването на позициите на талибаните в страната, Шахин изясни, че повода за протичащото се са чисто стопански фактори .

" Уверявам ви, че това не се случва, тъй като хората са разтревожени или уплашени от талибаните. Бежанците желаят да живеят в западните страни, тъй като Афганистан е бедна страна: 70% от афганистанците живеят под прага на бедността. Следователно, всеки желае да се реалокира на Запад, с цел да стартира да живее добре. Това е тип икономическа миграция ", сподели той.

Шахин разяснява, че известията за затварянето на учебни заведения за девойки в Афганистан, откакто талибаните завзеха властта, които преди този момент се появиха в пресата, не са правилни . " Това е подправена вест. Мога да кажа, че нашите съперници пускат доста известия, които не се основават на действителността. Жените няма да изгубят нищо ".

" Те ще носят хиджаб единствено в случай че не са го носили преди. Жените имат същите права като във Англия, само че би трябвало да носят хиджаб . Жените, работещи като учители или публицисти, към този момент са възобновили активността си. "
 Словения: В Европейски Съюз няма консенсус за приемането на бежанци от Афганистан
Словения: В Европейски Съюз няма консенсус за приемането на бежанци от Афганистан

Страните членки на Европейски Съюз би трябвало да излязат с позиция дали желаят да одобряват вълна от мигранти
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР