САЩ, ЕС и Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа

...
САЩ, ЕС и Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа
Коментари Харесай

ЕС осъди сблъсъците в Тирана с най-малко 15 ранени

САЩ, Европейски Съюз и Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ) осъдиха конфликтите на албански протестиращи с полицията в Тирана и приканиха политическите партии да „ вземат всички нужни ограничения, с цел да може обстановката да стане мирна и градивна “, съобщи БНР.

Хиляди последователи на албанската съпротива през вчерашния ден се стекоха на проява с искане на оставката на кабинета на Еди Рама и предварителни избори.

Те съумяха да пробият полицейския кордон пред постройката на държавното управление и се пробваха да разбият вратите, като хвърляха и коктейли Молотов и сигнални ракети. Полицията употребява сълзотворен газ и водни струи.

Петима служители на реда и 10-ина стачкуващи и публицисти получиха здравна помощ в лечебни заведения след конфликтите, множеството от тях поради проблеми с дишането, заяви здравното министерство.

Митингът беше проведен от десноцентристката Демократическа партия на Албания.

Демонстрантите носеха афиш с надпис „ Това е краят на крадците “, а на различен лицето на премиера Еди Рама имаше аналогия с венецуелския президент Николас Мадуро.

Министърът на вътрешните работи на Албания Сандер Леши прикани политическите водачи да се дистанцират от насилието.

Президентът Илир Мета също прикани за въздържаност, като сподели, че „ жителите би трябвало да имат право да стачкуват, само че и всички институции би трябвало да бъдат уважавани “.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР