САЩ активно преброява резултатите от президентските избори. В редица щати

...
САЩ активно преброява резултатите от президентските избори. В редица щати
Коментари Харесай

Жестока борба: Тръмп и Байдън не могат да поделят ключов щат

Съединени американски щати интензивно преброява резултатите от президентските избори.

В редица щати успеха на настоящия президент Доналд Тръмп или неговият демократ-опонент Джо Байдън няма да бъде изненада, само че има редица „ съмнителни “ територии, които могат съществено да повлияят на резултата.

Едно от тези противоречиви места е Флорида. В този щат Тръмп и Байдън се редуват да печелят преимущество.

Към 02:40 по българско време се появи информация, че настоящият президент на Съединени американски щати е поел преимущество и е спечелил 50%, до момента в който Байдън е имал 49,1% след броене на 65% от бюлетините.

Веднага обаче стана известно, че след преброяването на 66%, Байдън е изпреварил съперника си, като е спечелил 50,4% от гласовете.

Според организациите, Тръмп също е съумял да получи електоралните гласове в един от главните щати на финалното броене - Западна Вирджиния, до момента в който в Северна Каролина републиканецът и демократът вървят с идентични темпове.

The New York Times оповестява, че Байдън набира болшинство в Тексас, който от дълго време се счита за републиканска цитадела. Тръмп също съумя да завоюва в Индиана и Кентъки.

По-рано Тръмп съобщи, че е удовлетворен от резултатите от гласуването в страната и благодари на гласоподавателите в блога си в Twitter.

На 3 ноември в Съединени американски щати се организират общи избори. Изборите са за президент и вицепрезидент, членовете на Камарата на представителите на Съединени американски щати, 1/3 от членовете на Сената на конгреса, както и шефове на 13 страни и територии.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР