Сашко Павлов, един от най-интересните преподаватели в ПУ „Паисий Хилендарски”,

...
Сашко Павлов, един от най-интересните преподаватели в ПУ „Паисий Хилендарски”,
Коментари Харесай

Сашко Павлов показва богове и герои в библиотеката СНИМКИ

Сашко Павлов, един от най-интересните преподаватели в ПУ „ Паисий Хилендарски”, откри галерия статуя във фоайето на НБ „ Иван Вазов”. Творбите му са железни пластики върху камък. Някои от камъните припомнят остарели пловдивски павета.



„ Това е дълго премисляна, подготвяна и отлагана във времето галерия на дребна пластика, която са споделя " СКРАП: Afterlife ", написа в профила си във Facebook Сашко Павлов.

Много от скулптурите му показват нереални облици на митични богове и герои. Една от творбите е Бог Анубис, а друга е отпратка към изкуството на етруските.



В изложбата има и доста комизъм с произведения като „ Митично говедо”, „ Жабешки секс”, „ Шут и семейство” и „ Медно Фаберже”.

Павлов е основен помощник в катедрата „ Английска филология” в Пловдивския университет и е един от обичаните преподаватели на студентите. Автор е на няколко книги, а да твори пластики от метал и камък му е пристрастеност от години.



Изложбата в библиотеката е благотворителна и е ориентирана към Дома за сираци „ Св. Николай “ при манастира „ Св. Троица “ в Нови хан. Тя ще бъде закрита на 21 април.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР