Съседски спор между роднини е на път да прерасне в

...
Съседски спор между роднини е на път да прерасне в
Коментари Харесай

Съседки се хванаха за гушите заради купчини боклук

Съседски спор сред родственици е на път да прерасне в същинска война на ул. " Георги Кирков " 20 в кв. " Христо Ботев " в Пловдив. Диана Кючукова е сезирала прокуратурата за безобразията на своята съседка Росица Пейковска, която е трансформирала в сметище кооперацията, на която двете са съсобственички.

Диана, която държи първия и третия етаж, претендира, че стопанисва добре парцела. Роднината обаче, стопанистваща втория етаж, е трансформирала в бунище двора, таванското помещение и дори стълбищната площадка пред личната си врата.

Екип на " Марица " гостува на двете дами, които от години не могат да се гледат една друга. Гледката в двора в действителност не е приятна. Точно пред кооперацията ни посрещат купчини с отпадъци, в близост мирише на котешки изпражнения.

Отстрани на триетажната постройка има струпани строителни материали, боклуци и най-различни вехтории. Подобно е ситуацията и откъм гърба в двора, където по средата се виждат струпани плочки, а гаражът на дамата от втория етаж зее без врата, цялостен догоре с какво ли не...

В кооперацията боклуци има на всички места, а вратата на втория етаж в действителност е като зазидана с отпадък.

" Чудя се дамата, от която се окайвам, това в действителност е моята вуйна, по какъв начин го прескача, с цел да влезе в дома си. Тя складира боклук освен тук, само че на всички места в общите елементи, без аз да съм давала единодушие за това. Навсякъде е цялостно с дрешници, остарели монитори и всевъзможни кашони. Най-странното е, че вуйна е здравно лице и би трябвало да внимава доста за хигиената ", възмущава се Кючукова.

На тавана ни демонстрира разхвърляни по пода стъклени шишенца на лекарствени артикули с изминал период на валидност.

" Това са всякакви работи от аптеката, където работи вуйна ми ", изяснява Кючукова. Тя добави, че разногласието с Пейковска е от 10 години, а войната е почнала преди повече от 5 години и напрежението непрестанно ескалира.

Освен прокуратурата Диана Кичукова е сезирала и общинския инспекторат. Миналия понеделник двама чиновници посетили адреса и дали обещание да беседват с вуйна й. Те обаче нищо не могат да създадат, разсъждава Диана.

Според нея остава да си търси правата по правосъден ред, само че за това трябват юристи и доста пари. " Уж има закон за етажната благосъстоятелност, само че то кой ли закон в България се съблюдава. Обиколила съм всички служби, само че отникъде няма подпомагане. Взимат ни налозите, а когато ни потрябват, институциите никакви ги няма ", вайка се Диана Кичукова. 

Надява се, че след нашия роман някой въпреки всичко ще реагира и ще успее да вразуми Росица Пейковска да спре трупането на отпадъци и вехтории в двора. /Марица.бг
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР