Със завеждането на исковете срещу трите мобилни оператора разлаяхме кучетата

...
Със завеждането на исковете срещу трите мобилни оператора разлаяхме кучетата
Коментари Харесай

Манолова: Промяната на договорните условия на единия оператор е първа малка победа

„ Със завеждането на исковете против трите мобилни оператора разлаяхме кучетата и към този момент имаме първа мъничка победа. “

Това разяснява водачът на гражданската платформа Изправи се.БГ Мая Манолова във връзка информацията, че единият от телекомите ще промени изискванията по договорите си в интерес на потребителите. Новината за това пристигна единствено ден откакто от гражданската платформа заведоха групови искове против неравноправните клаузи на трите мобилни оператора, позволяващи им едностранно да покачват таксите по към този момент подписани контракти без право на потребителите да се откажат от тях без наказателна клауза. Колективните искове на Изправи се.БГ са ориентирани и против несправедливи неустойки в договорите като тези за лизинг, за наем на съоръжение, таксата от 8% на единия от телекомите за предоставяне на колектори.

На този декор желанието на единия оператор да даде опция на жителите да се откажат от договорите си без неустойки при индексация , както и включването на наложително понижаване на цените при дефлация Мая Манолова оцени като мъничка победа . Въпреки това към този момент и трите телекома оповестиха желание да покачат цените си тази година с равнища, достигащи до 9,5% .

На този декор водачът на Изправи се.БГ съобщи желание, че ще продължат с груповите си искове до анулация на повишението на цените.

„ Ние ще се борим до дъно против увеличението на цените на мобилните услуги от началото на годината. Ще водим искът до дъно и многочислените клаузи за несправедливи неустойки от договорите да бъдат също заличени. Битка продължава, присъединявайте се към нас “,  завърши с апел Манолова

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР