Със заупокойна молитва и поднасяне на венци и цветя Бургас

...
Със заупокойна молитва и поднасяне на венци и цветя Бургас
Коментари Харесай

Бургас отдаде почит пред делото на Апостола на свободата

Със заупокойна молитва и поднасяне на венци и цветя Бургас отдаде респект към делото на Васил Левски. Организираната от Община Бургас гала се организира пред паметника на революционера в Морската градина.

Десетки родолюбиви жители и публични лица, измежду които кметът Димитър Николов, регионалният шеф проф. Мария Нейкова, зам.-кметът Диана Саватева, представители на държавната и локалната власт, се включиха в поклонението, отдадено на 150-годишнината от гибелта на Апостола.

„ Днес е един от специфичните дни в календара за нашия народ, тъй като отдаваме респект към делото на един от най-великите българи – Васил Левски. Апостола на свободата е персона, която не се побира в обичайна рамка на времето – нито неговото, нито настоящето.

Неговите хрумвания дадоха на националноосвободителното ни придвижване силата да трансформира хода на историята и България да възкръсне на картата на Европа. В съзнанието на българския народ обликът на Левски от дълго време се е трансформирал в икона.

Днес страната ни е част от разнообразни световни процеси, които оказват своето въздействие върху нас като общество, върху стопанската система ни, сигурността и интернационалните връзки. В такава динамична и комплицирана конюнктура e повече от належащо да запазим своята еднаквост и да отстояваме българските ползи. Именно делото и заветите на Апостола могат да ни дадат силата и силата да се борим с провокациите и да имаме самочувствието на заслужен народ.

Думите на Левски „ Аз съм посветил себе си на Отечеството, да му послужвам до гибел и да работя по националната воля. “ са неговата клетва пред българския народ, която той извършва до дъно. Нека следваме образеца му и да възпитаваме в такова родолюбие младите генерации “, сподели във връзка годишнината кметът Димитър Николов.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР