Със затоплянето на времето прекарваме все повече време сред природата.

...
Със затоплянето на времето прекарваме все повече време сред природата.
Коментари Харесай

Простите трикове, които помагат да се предпазим от кърлежи

Със стоплянето на времето прекарваме от ден на ден време измежду природата. Но разходката в планината или парка може да бъде помрачена след захапване от кърлежи.  Предлагаме ви няколко елементарни трика, с чиято помощ може да се предпазите от тези паразити.
1. Дрехи от плътна материя, прилепнали по тялото
Ако отивате на пикник, най-добре е да облечете плътни облекла от стегната материя. За предпочитане е дрехата да е едноцветна - по този метод по-лесно ще забележите кърлежа още преди да се прикрепи към кожата ви.
2. Затворени обувки
Отворените обувки не са най-удачният избор за разходка измежду природата. Най-добре заложете на маратонки. Пъхнете панталона си в чорапите - по този метод ще блокирате достъпа на кърлежи към тази част от тялото ви.
3. Блуза с дълъг ръкава
Най-важно е допустимо по-малко елементи от тялото да бъдат открити. Това важи най-много за зоните с тънка кожа, които най-вече притеглят кърлежите - под коленете, региона на слабините, подмишниците, врата. Най-добре е да облечете блуза с дълъг ръкав. 
 4. Репеленти
 Как да извадим кърлеж бързо и елементарно (ВИДЕО) Как да извадим кърлеж бързо и елементарно (ВИДЕО)
В рaзгaрa нa лятoтo, вce пoвeчe врeмe прeкaрвaмe нaвън, cрeд прирoдaтa. Ocвeн приятнo oбaчe, тoвa мoжe дa e и oпacнo. Eднa oт ocнoвнитe...
Преди да се отправите към парка или гората, използвайте репеленти. Заложете на такива, които са особено предопределени да защищават от кърлежи.
5. Разходка в иглолистната гора
Кърлежите избират широколистните гори. Освен това не забравяйте, че колкото по-висока е тревата, толкоз по-вероятно е в нея да живеят кърлежи. 
6. Огледайте добре себе си и хората към вас
От 15 минути до няколко часа кърлежът търси комфортно място да се прикрепи към гостоприемника. Ако през това време огледате добре себе си и хората към вас, допустимо е да хванете кърлежа, преди да се е прикрепил.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР