Със заповедта на здравния министър в клас днес се връщат

...
Със заповедта на здравния министър в клас днес се връщат
Коментари Харесай

Децата от малките училище в страната също се връщат в клас

Със заповедта на здравния министър в клас през днешния ден се връщат и учениците от 5. до 12. клас, обучавани в слети паралелки и паралелки, които са единствени в съответния клас на учебното заведение.

За децата в село Бохот, Плевенско, през днешния ден е следващият първи образователен ден, като се връщат всички дружно в клас.

„ В случая дребното учебно заведение си има своите преимущества и в тази спешна и тежка обстановка, ние съумяваме да я овладеем. Предприели сме всички ограничения “, сподели шефът на локалното учебно заведение Теменужка Христова.

Според нея поради пандемията е трябвало да се направи сериозна метаморфоза на образователния развой. Пред прогимназиалният стадий се е обучавал на кабинетна система, само че в този момент всеки клас си има своя лична класна стая. Всяко дете употребява и единствено своите образователни принадлежности.

„ Няма застъпване на потоците. Начален стадий и подготвителните групи са на първия етаж, а на втория са от 5. до 7. клас. Регулирали сме и посоката на придвижване “, изясни Христова.

Деца и родители също се радват, че са в клас, тъй като връзката с учителя е доста по-добра.

„ Основните спънки бяха неналичието на директен контакт с учителите, отдалеченото образование им е мъчно “, сподели Мариан Николов, татко на седмокласник.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР