Със заповед на Окръжния прокурор на гр. Пловдив Румен Попов,

...
Със заповед на Окръжния прокурор на гр. Пловдив Румен Попов,
Коментари Харесай

Проверка за незаконен добив на инертни материали в Пловдив

Със заповед на Окръжния прокурор на гр. Пловдив Румен Попов, бе разпоредено осъществяването на инспекция, по реда на надзора за правда, за определяне осъществяването на противозаконен рандеман на инертни материали на територията на пловдивска област, оповестява прокуратурата в града.

На 04.11.2017 година, от екипи, образувани от чиновници на Търговско дружество Народно събрание – Пловдив и Министерство на вътрешните работи – Пловдив, включително икономическа полиция, под управлението на наблюдаващия прокурор при Оперативна програма – Пловдив, бяха осъществени неочаквани инспекции на тринадесет обекта на територията на региона, за които данните от предварителният разбор сочеха, че евентуално се употребяват за нелегално придобиване на инертни материали.

В резултат на инспекциите, бяха формирани общо 6 досъдебни производства за кражба на инертни материали, като започнаха и спомагателни инспекции за данъчни закононарушения и закононарушения срещу собствеността.

За един от камионите, намиращи се на територията на обектите, бе открито, че е с подложен регистрационен номер на лек автомобил, като по този случай е почнало независимо досъдебно произвеждане за служене с регистрационни табели, издадени за друго МПС.

Само за два от тестваните обекти, в хода на инспекциите, бяха показани документи, удостоверяващи правомерно осъществяване на рандеман, респ. сепариране на инертни материали.

Общо на 13 – те обекта бяха открити и обезпечени 30 камиона, 15 багера, 7 фадроми, 3 гондоли, 2 влекача, 1 булдозер, 1 верижна машина, 2 цистерни, 1 автокран, 1 автогрейсер, 1 трактор с ремарке, 11 уреди за вадене на пясък и сепариране, 2 леки автомобила и 2 микробуса.

Голяма част от описаната и запечатана техника бе заварена в работен режим.

Работата по инспекцията и досъдебните производства продължава. Определеният период за привършване на инспекциите за случаите, в които не са стартирани досъдебни производства, е до 15.11.2017 година

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР