Със заповед на министъра на здравеопазването противоепидемичните мерки у нас

...
Със заповед на министъра на здравеопазването противоепидемичните мерки у нас
Коментари Харесай

Удължават противоепидемичните мерки до 2 ноември

Със заповед на министъра на опазването на здравето противоепидемичните ограничения у нас се удължават до 2 ноември.

Остава условието за носенето на защитна маска в лечебните заведения и обществените домове като изключение се прави за децата до 6-годишна възраст.

Всички лица, които не са от едно семейство/домакинство, когато се намират на открити публични места, на които има скупчване на хора да съблюдават физическа отдалеченост от 1,5 м.

Всички работодатели, органи по назначение и управления на висши учебни заведения би трябвало да провеждат постоянно проветряване и стерилизация, недопускане до работните пространства и в пространствата на висшите учебни заведения на лица с прояви на остри респираторни заболявания (повишена температура, главоболие, хрема, кашлица, затруднено дишане и други). При опция и по преценка да се провежда и отдалечена форма на работния развой (надомна работа/работа от разстояние) и/или работно време с променливи граници или работа на смени.

Всички физически и юридически лица, които са притежатели или ръководят обекти с публично предопределение, търговски или други обекти, които дават услуги на жителите би трябвало да провеждат активността си по метод, който обезпечава спазването на отдалеченост минимум от 1,5 м. сред лицата, на които се дават съответните услуги в пространствата и прилежащите към тях площи навън, да обезпечават дезинфектант за ръце на входа на обекта, както и да слагат на видно място осведомителни табели или осведомят по различен метод потребителите на услуги за задължението за съблюдаване на физическа отдалеченост.

Лицата, предоставящи административни и други услуги на жители, да употребяват средствата на осведомителните и информационните технологии и при опция да дават съответните услуги в електронна среда.

В обществените домове би трябвало да се организира всекидневен филтър.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР