Със заповед на министъра на отбраната Красимир Каракачанов са обявени

...
Със заповед на министъра на отбраната Красимир Каракачанов са обявени
Коментари Харесай

Конкурс за 160 места в Сухопътни войски

Със заповед на министъра на защитата Красимир Каракачанов са оповестени 160 войнишки длъжности за приемане на военна работа на лица, приключили цивилен междинни или висши учебни заведения, във военни формирования от Сухопътните войски. Кандидатите за присъединяване в състезанието би трябвало да подадат до 3 ноември 2020 година персонално документално заявление до командирите на военните формирования посредством структурите на Централното военно окръжие в страната.

Седемдесет и осем са оповестените вакантни войнишки длъжности във военно формирование 34 750 – Карлово. Във военно формирование 24 150 – Стара Загора са оповестени 26 вакантни войнишки длъжности, а в гарнизон Ямбол - 14. По 8 са оповестените вакантни войнишки длъжности във военни формирования 28 610 – София, 24 490 – Асеновград и 42 600 – Мусачево. Във военно формирование 52 740 – Хасково са оповестени 7 вакантни войнишки длъжности, във военно формирование 44 220 – Пловдив – 6, и във военно формирование 54 060 – Шумен – 5. Търсят се механици, сапьори, водачи, химици, готвачи, радиотелефонисти, радиотелеграфисти, стрелци, мерачи и други

Конкурсът ще се организира по график в интервала 17 - 24 февруари 2021 година Той включва изпит по физическа подготовка, тест за инспекция на общата просвета на претендентите и събеседване. Изпитът по физическа подготовка ще се организира посредством установяване на качествата на претендентите за мощ (лицеви опори и коремни преси), експедитивност (бягане „ Совалка” 10х10 метра) и устойчивост (крос 1000 метра). Тестът за инспекция на общата просвета включва 100 въпроса, като за всеки верен отговор на въпрос се дава по една точка. Времето за осъществяване на теста е с дълготрайност 60 минути.

Изискванията, на които би трябвало да дават отговор претендентите, нужните документи и критериите за асортимент са посочени в обявата, оповестена на 12 октомври 2020 година в интернет страницата на Министерството на защитата, рубрики „ Документи “ - „ Обяви и състезания “.

Кандидатите за присъединяване в състезанието могат да получат спомагателна информация с изключение на на посочените в обявата телефони и на телефона на националната акция „ Бъди боец “: 0700 20 407.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР