Със Заповед на Административния ръководител-председател на Окръжен съд Разград Лазар

...
Със Заповед на Административния ръководител-председател на Окръжен съд Разград Лазар
Коментари Харесай

Окръжен съд Разград актуализира мерките за достъп до сградата на Съдебната палата

 Със Заповед на Административния ръководител-председател на Окръжен съд Разград Лазар Мичев се актуализират ограниченията за достъп до постройката на Съдебната палата. Към момента институцията работи при съблюдаване на всички противоепидемични ограничения за сигурност, наложени от бързия ритъм на разпространяване на коронавирусна зараза на територията на цялата страна.

В постройката през централния вход/изход се позволяват жители с персонални защитни средства и след стерилизация, които наложително съблюдават нужната отдалеченост от 1,5 м. сред тях. Остава в действие лимитираният кръг лица с разрешен достъп до постройката на съда. Достъпът е позволен за страните по делата и техните юристи, куриери, движимости лица, очевидци и лица, които посещават постройката за административни услуги. Чакащите пред правосъдните зали и служебни пространства следва да съблюдават отдалеченост между тях. В открити правосъдни съвещания по каузи с висок публичен интерес се позволяват и публицисти, които следва авансово да попълнят поръчка за достъп. Не се позволяват лица с външно проявена симптоматика на болестта COVID-19.

С актуалната заповед се не разрешава жители и юристи да влизат в служебното помещение на длъжностните лица по призоваването. Връчването на призовки и правосъдни бумаги ще се реализира в коридора пред Бюро " Призовки “ на 3 етаж, стая 308.

В случай на инфектиран или контактен на болен с Ковид-19 арбитър или чиновник се слагат под наложителна 10-дневна карантина. В тези случаи при планувани в намерено правосъдно съвещание каузи, същите се отсрочват от докладчика или съдията по заменяне. Съдебният деловодител навреме уведомява страните за повода за непровеждане на съвещанието. Отсъстващият заради наложителна изолираност или карантина арбитър се замества от различен член на състава: по старшинство във връзка с въззивните дела; във връзка с първоинстанционните – от съответния заместник-председател на отделението, който се произнася по молби/искания, постъпващи по делата, при които е открит процесуален период за изговаряне, изтичащ преди датата на отпадане на повода за неявяване.

С оглед опазването на здравето на присъстващите в постройката на съда жители и юристи, както и на работещите магистрати и правосъдни чиновници, всички работни пространства и общи елементи подробно се проветряват и дезинфекцират по няколко пъти дневно, а правосъдните зали - след всяко правосъдно съвещание.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР