Със заместник върховния комисар на ООН за бежанците Кели Клементс

...
Със заместник върховния комисар на ООН за бежанците Кели Клементс
Коментари Харесай

Йотова към Кели Клементс: Вместо адекватно законодателство, започнахме да изграждаме стена след стена

Със заместител висшия комисар на Организация на обединените нации за бежанците Кели Клементс беседва на " Дондуков “ 2 вицепрезидентът Илияна Йотова. Клементс посочи положителното партньорство сред Върховния комисариат за бежанците на Организацията на обединените народи (ВКБООН) и България. Тази година се навършват 30 години от наличието на организацията в нашата страна, оповестиха от прессекретариата на президента.

Сред главните тематики на диалога на " Дондуков “ 2 бяха нестихващите бежански и миграционни талази, подбудени от военни спорове, беднотия и климатични промени. Кели Клементс акцентира бързата и съответна реакция на българската страна и българските жители при приемането на бежанците от Украйна.

Вицепрезидентът и заместител висшият комисар на Организация на обединените нации за бежанците означиха смисъла на интеграционните процеси, изключително във връзка с дамите и децата, в това число и непридружените деца. " Освен че би трябвало да интегрираме, ние би трябвало да подсигуряваме сигурността в приемащата страна, с цел да не се основават в хората страхове и дискриминационни настроения “, уточни Илияна Йотова, като акцентира основната роля на неправителствения бранш при интеграцията.

Вицепрезидентът означи нуждата от повсеместен обзор и промяна на съществуващото европейско, а и международно законодателство в областта на убежищата и миграцията. " Вместо съответно законодателство, започнахме да построяваме стена след стена “, уточни Йотова.

Пред заместител висшия комисар на Организация на обединените нации за бежанците вицепрезидентът посочи напъните на българските управляващи за попречване на незаконната миграция и трафика на хора.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР