Със законови инструменти ще пресечем рушенето на демокрацията и държавността

...
Със законови инструменти ще пресечем рушенето на демокрацията и държавността
Коментари Харесай

Карадайъ: Мисията на ДПС е да пази целостта на нашата родина България

Със законови принадлежности ще пресечем рушенето на демокрацията и държавността в нашата татковина, ще пресечем тези грозни процеси, които видяхме предходната година към изборите. Това съобщи ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ в с. Барутин на възпоменателен протест в памет на жертвите от възродителния развой, съобщи Българска телеграфна агенция.

Нашата задача е да пазим целостта на нашата татковина България, да бъдем поръчител за мира, сигурността и стабилността, поръчител на демокрацията, уточни водачът на Движението. На митинга участваха представители на управлението на Движение за права и свободи, депутати, кметове, основният мюфтия Мустафа Хаджи. Събитието е във връзка годишнина от кървавите събития през март 1972 година, свързани с насилствената промяна на имената в Барутин и Родопите.

„ Да има мир в Барутин, в Родопите, в нашата България, в нашия район на Балканите, по целия свят, това е нашата битка. В името на тази битка и наша задача ще бъдем единни, ще бъдем мощни, ще завещаем тази мощ и на идните генерации. Нека да бъде мир! “, добави Карадайъ. Припомняйки събития, свързани с възродителния развой, водачът на Движение за права и свободи дефинира жертвите като „ герои на демокрацията, които форсираха рухването на тоталитарния комунистически режим “. Заедността е главната философия на българския етнически модел, чийто създател е Ахмед Доган, добави Карадайъ. Заедността за нас не е абстракция, заедността е другите да бъдем дружно и всеки да отстоява своята еднаквост, сподели ръководителят на Движение за права и свободи.

Отстояването на идентичността бе главен акцент в думите на ораторите на възпоменателния протест. Тези хора са дали живота си, с цел да пристигна демокрацията, следвайки техния път, би трябвало да имаме достолепието и достойнството да кажем кои сме, съобщи основният мюфтия Мустафа Хаджи във връзка жертвите на събитията към промяната на имената. Ние сме тук епохи наред, тук бяхме преди 50 година, тук сме през днешния ден, желаеме да имаме свободата да се назоваваме по този начин, както са ни завещали нашите предци, добави Хаджи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР