Със законопроекта се уреждат допълнителни изисквания за прозрачност, като данните

...
Със законопроекта се уреждат допълнителни изисквания за прозрачност, като данните
Коментари Харесай

ПП-ДБ внесоха законопроект за повече прозрачност в обществените поръчки

Със законопроекта се уреждат спомагателни условия за бистрота, като данните от “Централизирана автоматизирана осведомителна система „ Електронни публични поръчки “ (ЦАИС ЕОП) ще се разгласяват в отворен, машинночетим формат според интернационален стандарт.

 

Въвеждат се и условия за запазване и издание в структуриран тип на данни, които ще разширят опциите за разбор на данните.

 

Разширява се задължението за издание на обявленията за всички подписани контракти, попадащи в изключенията на Закон за обществените поръчки, за повишение на прозрачността на възлагането.

 

Предвижда се и откриване на принадлежност към държавна сигурност и разследващите служби на българската национална войска на лица, които директно управляват реализатори по публични поръчки, спечелили поръчки за над половин милион лв. на годишна база. Целта е в допълнение осветляване на свързаностите към някогашната Държавна сигурност и икономическия живот, захранван с обществени средства.

 

Ето ги законопроектите, които ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ ще предложат на Народното събрание

“Ако държавното управление ни не беше свалено след 7 месеца ръководство, доста от законите, за които приказваме в последната една година, към този момент щяха да са факт и нямаше да се постанова да ги внасяме още веднъж, с цел да придвижим  от дълго време обещавани промени ”, разяснява националният представител Божидар Божанов, който е главен мотор за предвижданите промени.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР