Със закона осакатявате хора с увреждания. Това предупреди червеният депутат

...
Със закона осакатявате хора с увреждания. Това предупреди червеният депутат
Коментари Харесай

БСП обвини ГЕРБ, че осакатяват със закон хората с увреждания

Със закона осакатявате хора с увреждания . Това предизвести аленият народен представител Антон Кутев при разглеждане на първо четене на закона за персоналната помощ. Той показа, че животът на хората с увреждания може да се удължи, в случай че имаш пари. Арогантността се свързва с благосъстоянието, по думите му. С подред него хората с увреждания нямат потребност единствено от 8 часа грижа. " Вие като седнете да закусвате в събота, ще мислите ли за тези, които няма кой да ги нахрани ", попита Кутев. Червените не считат, че законът ще сработи.

Как да не работи законът, попита Светлана Ангелова от ГЕРБ, съгласно която изявлението на Антон Кутев е надменно, безусловно неопределено, целеустремено и манипулативно . За идната година парите за персоналната помощ се усилват двойно - за 2020 средствата са били 92 милиона лв., а за 2021 година за планувани 214 милиона лв. .

Изумява ме готовността, с която лягате на килимчето , отвърна й той. От на следващия ден хора няма да могат да бъдат нахранени, тъй като няма кой да ги гледа, съгласно обяснението му. Кутев предложи на герберите да отидат в пустинята, тъй като нямат място в цивилизования свят.

Докато в пленарна зала се дискутира пред Народното събрание се организира митинг майките от " Системата ни убива ".
 Снимка 505145
Източник:

Нормативната смяна на Закона за персоналната помощ ще докара , съгласно ръководещите, до:

- Определяне на съответен кръг правоимащи за достъп до персоналната помощ, съгласно действителната потребност от ориентиране към асистентската грижа, финансирана с обществен запас, към най-нуждаещите се и уязвими лица, без да се позволява обсегът да се свежда до всички хора с увреждания в страната от следващата година. Запазва се настоящия до 31.12.2020 година обсег.

- Прецизиране на степените на взаимозависимост, обвързани с установяване на брой часове за персонална помощ въз основата на самостоятелна оценка на потребностите за хората с увреждания, съгласно съответния случай, съгласно зависимостта от интензивна поддръжка за ползвателя от друго лице за осъществяване на разнообразни действия в ежедневния живот. Запазват се границите на настоящите четири степени на взаимозависимост и оптималния брой часове - до 168.

- Прецизиране на регулациите за усилване на контрола за предварителна защита на риска от злоупотреби и за повишение на качеството на персоналната помощ за ползвателите, посредством въвеждането на ангажимент за кметовете на общини при упражняването на надзор да правят наблюдаване за качеството на персоналната помощ.

- Оптимизиране на контролната активност посредством наредба за прекратяване приемането на механизма при открити нарушавания и непозволени дейности.

- Гарантиране на финансово застраховане на общините за реализиране на резистентност и по-добро качество на предоставяната персонална помощ, чрез даване на средства за администриране на механизма персонална помощ на съответната община, според давания месечен брой часове на ползвателите на нейна територия.

- Повишаване на условията към асистентите, предоставящи персоналната помощ във връзка с здравословно положение за реализиране на дейностите по персоналната помощ. Доставчикът на персонална помощ ще може да слага условия към асистентите, според от потребностите на ползвателя.

- Въвеждане на норма за даване на механизма персонална помощ в случаите, когато ползвател има потребност от осъществяване на лекуване в чужбина и/или осъществяване на рехабилитационна услуга. По този метод при ясни правила лицето ще продължи да получава асистентската грижа, с което се обезпечава непрекъсваемост на процеса.

- Прецизиране на съществуващи разпореждания, за вярно схващане при правоприлагането, което е извънредно значимо от позиция на законността.

Освен тази цели, вносителите си слагат главната цел да се увеличи успеваемостта на провежданата държавна политика за даване на персонална помощ на хора с увреждания, съгласно разполагаемите бюджетни средства.

Вносителите чакат, че с приемането на проектозакона ще се реализира предварителна защита от обществена взаимозависимост, недопускане на злоупотреби и опасности за обществената система, финансирана с обществения запас. По този метод ще се сътвори справедлив механизъм за превъзмогване на разпознатите усложнения в региона на персоналната помощ.

Освен това ще се подсигурява използването на механизма персонална помощ по най-благоприятен ред, ясни и прецизни процедури и обезпечаване на нужната поддръжка за евентуалните ползватели, съгласно действителните им потребности от асистиране при осъществяването на действия, които ги попречват, поради на съществуващите функционални ограничавания, само че и при спазване на финансовите благоприятни условия за оказване на тази обществена поддръжка.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР