Със задоволство и благодарност към колегите си излезе от близо

...
Със задоволство и благодарност към колегите си излезе от близо
Коментари Харесай

Георги Глушков след Общото събрание на НБЛ: Беше много позитивна среща

Със удовлетворение и признателност към сътрудниците си излезе от близо седемчасовото съвещание на Общото заседание на НБЛ президентът на БФБаскетбол и изпълняващ длъжността общоприет управител на лигата Георги Глушков. Бившия национал благодари на представителите на 10-те елитни клуба в България за ползотворната полемика и готовността да мислят за бъдещето на българския баскетбол. Една от главните полемики в срещата на НБЛ беше точно намирането на способи за налагане и предоставяне на късмет на млади български играчи в тимовете.
 НБЛ взе решение за налагане на млади българи в тимовете
" Беше доста положителна среща. Благодарен съм на всички, които участваха. Изготвихме оферти с положително болшинство. Това е една хубава база за решения на УС. Отделихме доста време на въпроса за младите състезатели по какъв начин да им дадем късмет. Имаше много полемики. Доволен съм, че дружно, с положително болшинство взехме решение и ще създадем стъпка в тази посока ", разяснява Глушков.
Той разяснява и диалозите към появилото се предложение за районна лига, включваща тимове от България, Северна Македония и Гърция.

" Вече работим съществено по въпроса. Трябва бързо да се ориентираме, да съберем информация. Работя за срещи с управленията на съседските федерации. Мисля, че период до 15 юли, е най-благоприятен да сме се организирали. След това ще е доста по-трудно, тъй като към този момент ще би трябвало да работим за изработването на календар и на вътрешното състезание. Има разновидности да се включат и гръцки и сръбски тимове. Имаме положителни връзки с тези страни ", добави президентът на БФБаскетбол.

Глушков изясни, че до събирането на Управителния съвет, следва доста работа с районните представители на БФБаскетбол и с клубовете по места, с цел да бъде препоръчана оптимална форма за завършването на държавните шампионати при подрастващите и намирането на решение за шампионатите в А групите при дамите и мъжете.

" Всеки ден чакаме и окончателното решение на ФИБА за Световното състезание. Те още сондират и изследват дали ще бъде допустимо провеждането на шампионата в София. Очакваме това решение, с цел да стартираме работа и по календара на националните тимове ", сподели още Глушков.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР