Със свой указ президентът Румен Радев назначи Людмила Елкова за

...
Със свой указ президентът Румен Радев назначи Людмила Елкова за
Коментари Харесай

Зам.-министър на финансите от кабинета Орешарски влиза в управата на БНБ

Със собствен декрет президентът Румен Радев назначи Людмила Елкова за член на Управителния съвет на Българска народна банка, оповестиха от "Дондуков " 2..

Людмила Елкова е потвърден експерт в областта на финансите и стопанската система с дълготраен стаж в Министерство на финансите. В интервала 2000-2002 година е основен юрист в Дирекция "Данъчна политика “ на Министерство на финансите, а от 2003 до 2009 година е шеф на същата дирекция. Отговаря за прогнозирането на бюджетните доходи и взе участие в създаването на консолидирания държавен бюджет и ръководството на процеса по прогнозиране, анализиране и отчитане на осъществяването на бюджетните доходи, в частност на приходите от налози и осигуровки, събирани от Национална агенция за приходите и Агенция "Митници ", както и по отношение на работата на интернационалните финансови институции – МВФ и Световната банка.

Ръководител е на работни групи, свързани с хармонизацията на българското данъчно законодателство с европейското право в процеса на подготовка на присъединението на България към Европейския съюз.

В интервала 2003-2010 година е член и заместник-председател на Съвета на шефовете на Българската фондова борса.

Назначена е за заместник-министър на финансите през 2013-2014 година и дава отговор за държавния бюджет, държавните разноски, финансирането на общините, държавното богатство и Дирекция "Национален фонд ". В същия интервал е заместник-председател на Съвета на шефовете на Печатницата на Българска народна банка, различен шеф на МВФ за България, началник на българската делегация в Международната банка за икономическо-развитие-Москва, член на Управителния съвет на Държавен фонд "Земеделие ", член на Управителния съвет на Националния поверителен екофонд.

От 2015 година реализира консултантска активност в региона на финансите, държавните помощи, създаването, ръководството и осъществяването на планове, финансирани от Европейския съюз.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР