Със свой указ държавният глава Румен Радев назначи полковник Христо

...
Със свой указ държавният глава Румен Радев назначи полковник Христо
Коментари Харесай

Цяла България изтръпна! Президентът Радев призна: Има рискове пред националната сигурност

Със собствен декрет президентът Румен Радев назначи полковник Христо Венциславов Ганецовски за заместник-командир на Съвместното командване на силите, считано от 1 януари 2023 година. Той бе почетен и с висше офицерско звание „ бригаден военачалник “, считано от същата дата.

Церемонията по награждаването стартира с химна на Република България. Присъстваха министърът на защитата Димитър Стоянов, началникът на защитата, генерали, адмирали и офицери, предава БЛИЦ.

„ За мен е чест в осъществяване на конституционните ми пълномощия да удостоя с висше военно звание офицер от Българската войска. Бригаден военачалник Ганецовски, удостояването ви с ново звание и служба е израз на вашите старания през годините за развиването на Въоръжените сили, издигането на техния престиж и самопризнание за вашите професионални и персонални качества. Назначаването ви за заместник-командир на Съвместното командване на силите значи и доста по-голяма отговорност на вашата активност.

Динамичните промени в геополитически подтекст и растящите опасности пред националната и групова сигурност изискват Въоръжените сили в доста по-динамичен порядък да развият съответни отбранителни качества, висока подготовка на щабовете и формированията, нараснала оперативна съгласуемост с нашите съдружници. Всичко това постанова дейно командване и ръководство на всички равнища. На вас се пада отговорността да бъдете значима част от тези процеси. Макар и на оперативно равнище.

Съвместното командване на силите остава значима част от процесите по обмисляне и подготовка на взаимни интервенции по трите задачи на Въоръжените сили на обмисляне и управление на взаимни национални и многонационални интервенции “, съобщи в речта си Румен Радев.

„ Свидетели сме на събития и процеси, които изцяло отначало ще пренапишат теорията и практиката по основаване на бойни качества от Въоръжените сили “, съобщи Христо Ганецовски. Той подсигурява, че „ няма да пожали време и старания, с цел да извърши със наличие оказаната му чест “.

Бригаден военачалник Христо Венциславов Ганецовски е роден на 6 януари 1967 година в град Червен бряг, Област Плевен. Завършил е Висшето военно учебно заведение „ Георги Бенковски “ през 1992 година със компетентност „ Летец-пилот за Военновъздушните сили “. Обучава се във Военна академия „ Георги Стойков Раковски “, където през 2002 година приключва компетентност „ Организация и ръководство на оперативно-технически формирования от Военновъздушните сили “ и Курс „ стратегическо управление на защитата на Въоръжените сили “ през 2014 година.

Кариерата си на военнослужещ стартира през 1992 година като старши водач в изтребително-авиационна ескадрила „ Габровница “ към Изтребително-авиационния полк „ Доброславци “, където служи до 2000 година. Преминава поредно през длъжности от шеф на Щаба, изпълняващ длъжността пълководец на летателна ескадрила, шеф на Служба „ Бойна подготовка “, до пълководец на Отделно образователно бойно звено. В интервала от 2002 до 2004 година служи в Корпус „ Противовъздушна защита “, а от 2004 до 2013 година минава през разнообразни длъжности в командване на Военновъздушните сили.

От 2014 до 2018 година е заместник-командир на База за командване, ръководство и наблюдаване – София, а от януари 2019 година е пълководец въз основата. В звание полковник е от 10 октомври 2018 година.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР