Със своите добре управлявани хотели, качествено обслужване и гостоприемство, Турция

...
Със своите добре управлявани хотели, качествено обслужване и гостоприемство, Турция
Коментари Харесай

Турция се превръща в гореща точка за културен туризъм сред заможните европейски туристи

Със своите добре ръководени хотели, качествено обслужване и гостолюбие, Турция е една от най-популярните дестинации за фамилни почивки. Благодарение на скорошни вложения и ефикасни нови тактики, през днешния ден страната бързо се постанова и като желана културна дестинация за заможни пътешественици.

За това развиване основна роля играят частният бранш със своя сполучлив и реформаторски метод и Министерството на културата и туризма на Турция със своите значими управителни решения. Министерството, ръководено от опитния експерт в региона на туризма Мехмет Нури Ерсой, създаде забавни артикули, изискващи къс престой, като интернационалните събития, спортни надпревари и фестивали. Тези старания способстваха доста за растеж в визитите на заможни хора в страната.

Освен това министерството сътвори разнообразни тласъци, с цел да стимулира туристите по-често да излизат от комфортните си хотелски стаи в Турция и да се впускат в екскурзии. Например, за увеличение на туристическите атракции, беше нараснал броят на археологическите разкопки, налични когато и да е на годината, а с помощта на вдъхновяващия план „ Наследство за бъдещето “, бяха включени още повече региони за разкопки, като този на Бергама, и по този начин броят им се подвигна до 172. Очакванията са, че нарасналият брой разкопки и реставрации също ще е от изгода за региона и близките градове, защото те носят нови доходи от туризъм. В допълнение министерството сътвори и новаторски концепции като „ нощни музеи “, които разрешават на туристите да посещават монументални структури и антични градове отвън нормалните часове за това. Тази самодейност докара до рекорден брой гости на музеите навън като музея на Афродизиас.

С цел да трансформира Турция в топ дестинация за заможни туристи, Мехмет Нури Ерсой, министърът на културата и туризма, има концепция да направи туристическия сезон целогодишен и да притегли туристи във всичките 81 провинции. Той обобщава задачите си по този начин: „ Мраморноморските и средиземноморските райони на Турция генерират към 80% от приходите от туризъм на страната. Егейският район съставлява към 10%, до момента в който останалите 10% се споделят сред Черноморския район и други елементи на Анадола. Една от главните ни цели е да увеличим броя на туристите и приходите, като в същото време разтеглим туризма в други райони с разнообразни услуги. В това отношение една от най-важните тематики за нас е крайбрежието на Егейско море: макар неговия капацитет, културни полезности, брегови линии и естествени запаси, този регион не е на равнището, на което би трябвало да бъде във връзка с туризма. Ето за какво ние ще продължим да поставяме старания да сложим крайбрежието на Егейско море по-високо в дневния ред на пътуванията на интернационалните туристи. “

Знаейки, че заможните туристи с екологично схващане приоритизират устойчивото развиване на дестинациите, министърът Ерсой поставя огромни старания и упорства за документи за резистентност на туристическите уреди. Постигнат е забележителен прогрес по този въпрос, съдейки по това, че над 16 000 от почти 21 000 хотела в Турция към този момент сполучливо са се сертифицирали.

Държавната организацията за поощряване и развиване на туризма в Турция интензивно популяризира Турция в над 200 страни, с цел да притегля повече туристи и отбелязва, че страната е подобаваща дестинация освен за почивки с „ море, пясък и слънце “, само че в този момент предлага и над 60 други туристически услуги, като да вземем за пример завършения в природата, круизен туризъм и Синия круиз, колоездене и други спортове, археологически и културни обиколки, религиозни направления, както и гастрономични прекарвания. Включването на Истанбул, Измир и Бодрум в влиятелния указател на Мишлен, един от най-уважаваните гастрономически справочници в света, е задоволително доказателство за триумфа на дейностите в тази тенденция. Друго доказателство за непрекъснатите достижения на Турция в това отношение е повишаването на броя на обектите в Списъка на международното културно и естествено завещание на ЮНЕСКО, като да вземем за пример Анкара и античният град Гордион. 

Водена от задачата да стане третата по значимост туристическа страна в света в близко бъдеще, с 56.7 милиона гости и 54.3 милиарда $ доходи от туризъм за 2023 година, Турция също е окуражена да бъде и отсега нататък една от най-предпочитаните дестинации за заможни туристи.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР